SABAH FOREX (SFX)

Sabah Forex (SFx) merupakan forum terbuka yang direka khas untuk membantu warga Sabah yang berminat untuk menceburi dunia Forex. Dalam forum ini, tema utama ialah perbincangan,perkongsian & pembelajaran tentang Forex.

Latest topics

Top posters

paraivagas (3291)
 
mewahgold (1733)
 
agforex (1435)
 
fonsus (1165)
 
sinukab (1096)
 
rachel (1004)
 
Mr.ForexFx (942)
 
instabp-mewahgold (917)
 
deviantfx (880)
 
moneypips (846)
 

Top posting users this week

SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Share

moneypips
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2009-03-30
Number of posts: 846
Job: Banker + MEMURIKS
Age: 32
Location: TAMBUNAN - KL

SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by moneypips on 11th August 2009, 01:36

Hello semua............

Di sini sy moh kongsi maklumat ini. Mana tau buleh membantu dalam memilih broker.. tiadalah tipa tertipu kan? kan? kan? Walau pun sibuk mengalahkan menteri.. hehehe.. sy ambil kesempatan ini untuk info kawan2 forex....

http://www.forexpeacearmy.com/public/forex_scams


tq,,
moneypips
http://www.fxprima.com/malay/

paraivagas
Board Veteran
Board Veteran

Registration date: 2008-09-02
Number of posts: 3291
Job: Buy Sell Currency
Age: 31
Location: Kota Marudu - Kota Kinabalu - Lahad Datu - (Now in KUDAT)

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by paraivagas on 11th August 2009, 07:15

terima kasih moneypips krn buka thread yg baik. harap thread ini jadi panduan utk memilih broker yg jujur. Very Happy


****************************************************************************************************

   
   
   
   
   
 

rachel
Valued Contributor
Valued Contributor

Registration date: 2008-09-10
Number of posts: 1004
Job: forex
Age: 30
Location: inanam

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by rachel on 11th August 2009, 08:08

thanks moneypips,

at least kami tau mana yg scam Smile


****************************************************************************************************
SILA BACA PERATURAN FORUM

http://ikofx.com?affref=20882011

http://www.fxprima.com/malay/ <----tempat saya belajar Elliot Wave dan Teknik Penjejak Pips(TPP)

makabuichi
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2009-07-31
Number of posts: 43
Job: FOREX Newbies / Mengurat Cewek
Age: 29
Location: TWO ARE RUN

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by makabuichi on 11th August 2009, 10:25

maw tanya ba boss2 sekalian..
yg mana 1 ba broker yg paling bgs dan buli trust?
hrp boss2 sekalian bulih tlg cadangkan..
tQ..

ismailh
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2009-02-12
Number of posts: 631
Job: Memorex
Age: 47
Location: Kota Kinabalu

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by ismailh on 11th August 2009, 11:02

Tq for the good info...
aku tingu instaforex pun masuk dlm senarai ooo... betul ka insta tu ahh..


****************************************************************************************************
Teknik Penjejak Pips (TPP):
http://www.fxprima.com/malay

RMwin79
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-02-26
Number of posts: 260
Job: trading
Age: 34
Location: kota kinabalu

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by RMwin79 on 11th August 2009, 15:46

ba.. insta pn scam?? scratch

alakmj
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-05-25
Number of posts: 109
Job: forex hobi baru aku
Age: 25
Location: Kuala Lumpur

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by alakmj on 11th August 2009, 16:00

RMwin79 wrote:ba.. insta pn scam?? scratch

klu bleh cerita sekali apa sbb nya broker tu scam....klu ada cerita pengalaman sendiri atau kawan2 bleh juga....supaya lebih jelas.... study


****************************************************************************************************
http://www.facebook.com/profile.php?id=1799478157&ref=profile

http://www.facebook.com/group.php?gid=114369234322&ref=mf

wellter
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2009-08-10
Number of posts: 79
Job: forex 100%,MLM 95%,tidur 60%,AFFILIATE 90%,MAKAN 50%,ENTAH APA ENTAH 50%,MAIN GAME 99%,APA LAGI??ENTAH %
Age: 25
Location: kota kinabalu

hmm susah juga mau cakap nih

Post by wellter on 11th August 2009, 17:03

hallo semua
ish2 ini topik berat ni
saya kasi info sajalah bukan apa
biasanya broker besar macam liteforex.org,instaforex.com,ikofx,fxopen,
diorang semua ni sah!100% berdaftar dengan bank2 dunia sebagai wakil
pertukaran matawang asing.
tapi,bila sampai tahap ejen sudah,ha..baru boleh cakap dia scam ka tidak
macam juga itu ikofx,mau tengok juga dia punya ejen,kalau pakai syarikat
ada boleh percaya tapi kalau pakai IB,saya syorkan jangan sesekali,sebab kita tidak kenal ini individu punya tebiat..
di malaysia ni cuma ada 4 saja yang boleh percaya
yang setakat yang saya tahu la,walaupun diorang ni baru lagi
sebab saya juga balik2 sudah withdraw ni dgn dorang

liteforexmas.com-(liteforex.org)
fxmalay-(fxopen)
ikofx-(ikofx)
instafxmalaysia-(instaforex)

gone2bal
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-07-12
Number of posts: 162
Job: Tinguk Semut Buat Sarang
Age: 29
Location: Tuaran

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by gone2bal on 11th August 2009, 20:18

hmm.. bha.. guruh suda berbunyi.. pandai2 la angkat kain jemuran kamurang..

pipsrider
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2008-12-26
Number of posts: 752
Job: Mengilat tajau / forex
Age: 40
Location: Dalam tajau / dunia bunian

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by pipsrider on 13th August 2009, 10:10

wellter wrote:hallo semua
ish2 ini topik berat ni
saya kasi info sajalah bukan apa
biasanya broker besar macam liteforex.org,instaforex.com,ikofx,fxopen,
diorang semua ni sah!100% berdaftar dengan bank2 dunia sebagai wakil
pertukaran matawang asing.
tapi,bila sampai tahap ejen sudah,ha..baru boleh cakap dia scam ka tidak
macam juga itu ikofx,mau tengok juga dia punya ejen,kalau pakai syarikat
ada boleh percaya tapi kalau pakai IB,saya syorkan jangan sesekali,sebab kita tidak kenal ini individu punya tebiat..
di malaysia ni cuma ada 4 saja yang boleh percaya
yang setakat yang saya tahu la,walaupun diorang ni baru lagi
sebab saya juga balik2 sudah withdraw ni dgn dorang

liteforexmas.com-(liteforex.org)
fxmalay-(fxopen)
ikofx-(ikofx)
instafxmalaysia-(instaforex)

Biar saya terangkan di sini beberapa perkara. Harap semua dapat mempertimbangkannya sebaik mungkin.

Forexpeacearmy bukanlah reviewer yang telus, kerana pemiliknya Felix memiliki banyak website lain yang menjual signal dan mempromosikan IB. Beliau akan cuba menjatuhkan broker apabila sahaja geng2 Felix ni tidak berpuas hati dengan komisen yang diberikan ataupun broker tidak mahu memberikan komisen kepada mereka bila sahaja mereka memasukkan broker tersebut dalam senarai. Felix juga memiliki pelbagai website untuk managed account. Banyak kes di mana apabila mereka kerugian dan customer marah pada mereka, mereka akan cuba menyalahkan broker pula. Kebanyakan orang putih inda menyukai website FPA ini. Saya lebih suka merujuk laman web lain yang lebih telus berbanding FPA.

Berkenaan komen welter tu, saya buat pembetulan di sini. Liteforex, Insta, IKO bukanlah broker besar. Broker besar adalah seperti FXCM, FxPro, Odl, Alpari, MB, dan ada beberapa lagi. Liteforex, Insta dan UWC dimiliki oleh orang yang sama yang berbangsa Russia. Sama seperti IKO, mereka ini tidak berdaftar, melainkan UWC yang berdaftar di CySEC. FxOpen pula berasal dari Egypt dan mereka sehingga kini tidak menunjukkan lesen pendaftaran mereka. Yang ditunjukkan hanyalah lesen perniagaan.

Mungkin welter perlu memahami bahawa semua broker tidak berdaftar dengan bank dunia. Tiada wujudnya pendaftaran sedemikian. Apa yang berlaku ialah, ada antara mereka ini berdaftar dengan badan masing2, contohnya di Malaysia ini berdaftar dengan BSKL dan BNM untuk mengesahkan dan memberi lesen untuk mereka menjalankan trading. Maka itu, untuk membolehkan mereka beroperasi secara sah, maka mereka perlu mendaftar dan barulah mereka akan menjadi broker yang sah. Seperti yang saya katakan, setiap broker di wajibkan mempamirkan lesen pendaftaran ini dalam apa-apa medium. Jika mereka tidak berupaya mempamerkannya bermakna mereka ini bukanlah broker yang sah. Untuk mencari nombor pendaftaran ini, masuklah dalam About Us mereka dan cari company profile.

Berkenaan IB persendirian, lagi sekali, seperti teguran saya pada geng2 vii dulu, tidak mengapa IB yang teruk, asalkan broker bagus. Kerana broker yang berdaftar tidak membenarkan IBnya memegang wang, seperti yang disyaratkan dalam perlesenan mereka. Jika broker bagus, IB kamu lari, biarlah dia lari inda apa-apa juga tu. Yang bahaya, kalau IB bagus tapi broker pula tidak berdaftar. Kalau tu broker lari, apa yang IB kamu boleh buat?

Withdrawal yang mudah tidak menunjukkan broker tersebut boleh dipercayai atau sah atau bagus. Kamu akan mendapat masalah bila withdrawal kamu menjadi besar nanti. Broker tidak berdaftar terutamanya menghadkan jumlah withdrawal. Manakala broker yang berdaftar pula tiada had pengeluaran kerana mereka perlu mengikut undang2 yang ditetapkan. Pengalaman rakan dalam Insta contohnya amat mengejutkan apabila beliau telah berjaya mendapat USD110k, kemudian apabila ingin withdraw, Insta mensyaratkan wdraw hanya boleh USD1k sehari atau USD5k seminggu. Manakala kawan saya ni dalam dilemma kerana, untuk withdraw setiap hari USD1k, beliau terpaksa membayar caj yang dikenakan Insta dan beliau memerlukan maksimum 110 hari untuk withdraw semua atau kurang kerana caj yang akan dikenakan...

Jadi, saya minta maaf kalau ada yang terasa di sini. Tetapi saya cuba untuk menerangkan kesalah fahaman ramai orang terutama newbie dalam hal2 sebegini...

Salam....


****************************************************************************************************
Teknik Penjejak Pips. FREE guide..Versi Melayu - http://www.fxprima.com/malay
Teknik Penjejak Pips. Mikro | Mini Akaun - http://www.primaforex.com
Kelab Toyota Rush Malaysia - http://www.rushmalaysia.com
Photography - http://www.lensadigital.com
Perfume Ori, Diskaun Hebat - http://jueperfume.com
FxPrima & TPP Radio - http://FxPrimacom.MyTeamToolbar.com
"DON'T CHASE THE MARKET, LET THE MARKET CHASE US"

roslanab
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2008-12-04
Number of posts: 292
Job: main benggol di bawah kolong
Age: 39
Location: di hatimu

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by roslanab on 13th August 2009, 11:20

Good info tuan. Banyak benda yang saya tidak tahu menjadi tahu sudah bila baca post tuan pipsrider. Jadi,,, jadi.... he he kena bersedia la dari sekarang, sebab saya memang ada akaun di setiap broker2 yg disebutkan tu.

parangmulau
Active Poster
Active Poster

Registration date: 2009-01-22
Number of posts: 305
Job: jurugambar/memorex
Age: 33
Location: Kinabatangan

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by parangmulau on 13th August 2009, 12:08

penerangan yg cukup mikroskopik dari tuan pipsrider Very Happy


****************************************************************************************************
http://www.fxprima.com/malay/

pips wanted
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2009-08-03
Number of posts: 25
Job: memartingles
Age: 25
Location: LD traderz

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by pips wanted on 13th August 2009, 12:38

salam, mo tanya bah ni itu broker masterforex mcm? scam ka?
scratch

uii pip sana pip sini
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2009-08-03
Number of posts: 81
Job: Forex Trading
Age: 39
Location: Калининград

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by uii pip sana pip sini on 13th August 2009, 13:00

pips wanted wrote:salam, mo tanya bah ni itu broker masterforex mcm? scam ka?
scratch

bergantung kepada sepa yg bro tanya.

kalu tanya di google sumaa scam, dari fxcm ka mana ka marketiva, liteforex, fxpro, fx-pro....

sanang bah jadi broker forex di internet ni.
sewa domain name, pandai php, dapatkan interbank market chart, buat / sewa trading server, pakai terminal mt4...

alala kacang kos permulaan bawah rm5ribu ... mari kita buat kalu mo


****************************************************************************************************
FREE EAs & Indi
FREE Daily Signals
FREE Decompiler Service (*.ex4 to *.mq4 format conversion)
YM me: majambil for more INFO

pipsrider
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2008-12-26
Number of posts: 752
Job: Mengilat tajau / forex
Age: 40
Location: Dalam tajau / dunia bunian

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by pipsrider on 13th August 2009, 14:22

uii pip sana pip sini wrote:
pips wanted wrote:salam, mo tanya bah ni itu broker masterforex mcm? scam ka?
scratch

bergantung kepada sepa yg bro tanya.

kalu tanya di google sumaa scam, dari fxcm ka mana ka marketiva, liteforex, fxpro, fx-pro....

sanang bah jadi broker forex di internet ni.
sewa domain name, pandai php, dapatkan interbank market chart, buat / sewa trading server, pakai terminal mt4...

alala kacang kos permulaan bawah rm5ribu ... mari kita buat kalu mo

Ada sesiapa mo komen? Sebelum aku komen?


****************************************************************************************************
Teknik Penjejak Pips. FREE guide..Versi Melayu - http://www.fxprima.com/malay
Teknik Penjejak Pips. Mikro | Mini Akaun - http://www.primaforex.com
Kelab Toyota Rush Malaysia - http://www.rushmalaysia.com
Photography - http://www.lensadigital.com
Perfume Ori, Diskaun Hebat - http://jueperfume.com
FxPrima & TPP Radio - http://FxPrimacom.MyTeamToolbar.com
"DON'T CHASE THE MARKET, LET THE MARKET CHASE US"

Kolihis
Active Poster
Active Poster

Registration date: 2009-04-21
Number of posts: 343
Job: Dinarians Club
Age: 84
Location: Iraq

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by Kolihis on 13th August 2009, 14:54

NFA (US) Registered Forex Broker





Example 1 :
Interbank Fx ( www.ibfx.com)



Example 2 :
FCXM ( fxcm.com )



pipsrider
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2008-12-26
Number of posts: 752
Job: Mengilat tajau / forex
Age: 40
Location: Dalam tajau / dunia bunian

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by pipsrider on 13th August 2009, 15:14

Kolihis wrote:
NFA (US) Registered Forex Broker





Example 1 :
Interbank Fx ( www.ibfx.com)



Example 2 :
FCXM ( fxcm.com )




Goos Kolihis...tu broker yang berada atau ada membuka cawangan di US. Sekiranya di Cyprus, lihat website CySEC. Jika di UK, lihat website FSA dan seterusnya...Sekiranya mereka ini mempunyai kebenaran untuk menjadi broker, mereka akan berdaftar....


****************************************************************************************************
Teknik Penjejak Pips. FREE guide..Versi Melayu - http://www.fxprima.com/malay
Teknik Penjejak Pips. Mikro | Mini Akaun - http://www.primaforex.com
Kelab Toyota Rush Malaysia - http://www.rushmalaysia.com
Photography - http://www.lensadigital.com
Perfume Ori, Diskaun Hebat - http://jueperfume.com
FxPrima & TPP Radio - http://FxPrimacom.MyTeamToolbar.com
"DON'T CHASE THE MARKET, LET THE MARKET CHASE US"

sinukab
Valued Contributor
Valued Contributor

Registration date: 2009-02-07
Number of posts: 1096
Job: baru belajar memorex
Age: 34
Location: Pitas & Beaufort Sabah

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by sinukab on 13th August 2009, 16:03

uii pip sana pip sini wrote:
pips wanted wrote:salam, mo tanya bah ni itu broker masterforex mcm? scam ka?
scratch

bergantung kepada sepa yg bro tanya.

kalu tanya di google sumaa scam, dari fxcm ka mana ka marketiva, liteforex, fxpro, fx-pro....

sanang bah jadi broker forex di internet ni.
sewa domain name, pandai php, dapatkan interbank market chart, buat / sewa trading server, pakai terminal mt4...

alala kacang kos permulaan bawah rm5ribu ... mari kita buat kalu mo
hebat pula ko ni bro... ko tau pula selok belok jadi broker ni.. sya ingat susah sangat mo jadi broker ni.. sinang mcm kacang pula Laughing Laughing


****************************************************************************************************

uii pip sana pip sini
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2009-08-03
Number of posts: 81
Job: Forex Trading
Age: 39
Location: Калининград

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by uii pip sana pip sini on 13th August 2009, 16:21

SinukabFX wrote:
hebat pula ko ni bro... ko tau pula selok belok jadi broker ni.. sya ingat susah sangat mo jadi broker ni.. sinang mcm kacang pula Laughing Laughing

Alalala guru sinukabFX plak yang membalas, Embarassed Embarassed Embarassed

Bergantung part mana yang guru fikir.

1. Part logistik murah ba, sama ada sewa atau buat server sendiri untuk smua tu dari penguruan web sampai pengurusan akaun sama trading.

2. Part yang susah untuk butul2 register dengan mana2 kerajaan. Terpaksalah ambil yang ada history offshore macam dominica, panama, cyprus, virgin islan, trinidad n tobago, puerto rico < dorang ni senang register, yg penting sanggup byr lesen.

Pasal broker yg datang dari Russia pula, bukan semuanya tia butul. Kerajaan dorang galakkan study IT dari tahun 1980an jadi budak2 rusia pandai it .Masalahnya peluang kerja bagi mereka kurang , jadi kebanyakan buat kerja sendiri.

Kerajaan rusia pun kamurang tau baru bebas dari kominis. jadi regulation, free market system sama, kefahaman kerajaan tentang forex adalah kurang. Jadi loopholes ini digunakan oleh budak2 rusia untuk daftarkan syarikat2 dorang di negara2 lain. macam liteforex, dia punya parent holding sekarang kena register di cyprus, jadi dia tertakluk kepada peraturan EU.

nanti sa bagi terperinci ...


****************************************************************************************************
FREE EAs & Indi
FREE Daily Signals
FREE Decompiler Service (*.ex4 to *.mq4 format conversion)
YM me: majambil for more INFO

pipsrider
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2008-12-26
Number of posts: 752
Job: Mengilat tajau / forex
Age: 40
Location: Dalam tajau / dunia bunian

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by pipsrider on 13th August 2009, 16:37

Bagus kamu ni....haran juga sia ah...tu liteforex, kenapa parents company dia baru timbul...sepatut, parents dulu, baru subsidiary...apa2 hal pun sia tunggu dulu kamu punya perincian...


****************************************************************************************************
Teknik Penjejak Pips. FREE guide..Versi Melayu - http://www.fxprima.com/malay
Teknik Penjejak Pips. Mikro | Mini Akaun - http://www.primaforex.com
Kelab Toyota Rush Malaysia - http://www.rushmalaysia.com
Photography - http://www.lensadigital.com
Perfume Ori, Diskaun Hebat - http://jueperfume.com
FxPrima & TPP Radio - http://FxPrimacom.MyTeamToolbar.com
"DON'T CHASE THE MARKET, LET THE MARKET CHASE US"

parangmulau
Active Poster
Active Poster

Registration date: 2009-01-22
Number of posts: 305
Job: jurugambar/memorex
Age: 33
Location: Kinabatangan

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by parangmulau on 13th August 2009, 16:43

bagus ini cerita mo tau jgk ni.. study


****************************************************************************************************
http://www.fxprima.com/malay/

uii pip sana pip sini
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2009-08-03
Number of posts: 81
Job: Forex Trading
Age: 39
Location: Калининград

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by uii pip sana pip sini on 13th August 2009, 16:47

Lagi pasal lite forex (pasal adala sa punya matusin $$$ sana tu dua tiga ketul). Sebab ini termasuk dalam broker war, jadi sa kena protect sa punya duit.

Sa pun parana main hyip ba dulu, sapa nda protect dia punya program tatap rugi...

Pasal business liteforex

Liteforex kana register di Seychelles

LiteForex service mark and www.LiteForex.org web-site are governed by Straighthold Investment Group Inc., registered resident of Seychelles, according to the terms of the International Business Companies Act, 1994 (Act 24 of 1994).

Patent dia kana register juga di us

LiteForex service mark is registered in the United States Patent and Trademark Office under the serial number 78863864 and registration number 3255556. The owner of the LiteForex service mark is Straighthold Investment Group, Inc.

di Seychelles dia kena regulat oleh Lembaga perdagangn antarabangsa Seychelles

Straighthold Investment Group, Inc. activity is regulated by Seychelles International Business Authority, company is registered under the ref. number 036925.

Liteforex mengaku dia market maker / bucket shop broker, dan nda dia tapuk pun.

Kumpulan Liteforex diwakili oleh 2 syarikat SIG dan UWC yang didaftarkan di Cyprus dan cyprus adalah anggota EU sejak tahun 2004.

SIG & The group of companies LiteForex is presented by two companies: an independent market maker Straighthold Investment Group Inc. and the broker company licensed in Europe United World Capital.

United World Capital is registered as a CIF (Cyprus Investment Firm) under the registration number HE230122 and licensed by CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission) under the license number 093/08 in accordance with new MiFID (Markets in Financial Instruments Directive) – a European Union law which provides a harmonized regulatory regime for investment services across the 27 member states of the European Economic Area.
By being a licensed European Union investment company, United World Capital is a member of the Investor’s Compensation Fund which protects clients assets in the event of a company failure.


Seterusnya bagi newbie forex, sejarah menunjukkan berlakunya 95% modal lasap dalam 3 tahun pertama. Jadi soalnya bukan samada nfa atau non nfa regulated broker -- tapi bagaimana mengekalkan matusin $$$ dalam akaun


****************************************************************************************************
FREE EAs & Indi
FREE Daily Signals
FREE Decompiler Service (*.ex4 to *.mq4 format conversion)
YM me: majambil for more INFO

pipsrider
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2008-12-26
Number of posts: 752
Job: Mengilat tajau / forex
Age: 40
Location: Dalam tajau / dunia bunian

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by pipsrider on 13th August 2009, 17:09

uii pip sana pip sini wrote:

Liteforex kana register di Seychelles

LiteForex service mark and www.LiteForex.org web-site are governed by Straighthold Investment Group Inc., registered resident of Seychelles, according to the terms of the International Business Companies Act, 1994 (Act 24 of 1994).

Ni masalah sama dengan FxOpen...diorang bagi pendaftaran perniagaan, bukannya pandaftaran dengan badan pemantau. Ini satu penipuan sebenarnya, newbie akan fikir mereka ini berdaftar.

Patent dia kana register juga di us

LiteForex service mark is registered in the United States Patent and Trademark Office under the serial number 78863864 and registration number 3255556. The owner of the LiteForex service mark is Straighthold Investment Group, Inc.

Ini salah satu cara mo kasi keliru...paten atau tidak tu nama, tiada masalah bah tu...tiada kaitan dengan trading. Ia hanya copyright issue supaya diorang boleh saman org yang menyamar nama guna nama Liteforex..tapi hairan juga ini, kenapa tidak kasi paten di negara sendiri...macam kita sini, boleh paten di Sirim.

di Seychelles dia kena regulat oleh Lembaga perdagangn antarabangsa Seychelles

Straighthold Investment Group, Inc. activity is regulated by Seychelles International Business Authority, company is registered under the ref. number 036925.

Ini macam ataslah...hanya lesen perniagaan.

Liteforex mengaku dia market maker / bucket shop broker, dan nda dia tapuk pun.

Kumpulan Liteforex diwakili oleh 2 syarikat SIG dan UWC yang didaftarkan di Cyprus dan cyprus adalah anggota EU sejak tahun 2004.

SIG & The group of companies LiteForex is presented by two companies: an independent market maker Straighthold Investment Group Inc. and the broker company licensed in Europe United World Capital.

United World Capital is registered as a CIF (Cyprus Investment Firm) under the registration number HE230122 and licensed by CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission) under the license number 093/08 in accordance with new MiFID (Markets in Financial Instruments Directive) – a European Union law which provides a harmonized regulatory regime for investment services across the 27 member states of the European Economic Area.
By being a licensed European Union investment company, United World Capital is a member of the Investor’s Compensation Fund which protects clients assets in the event of a company failure.


Ni saya hairan ni, sebab UWC ni baru timbul 1-2 bulan ni...terus jadi parents company...org sama juga...cuma saya rasa diorang inda dapat guna tu nama SIG, terpaksa form company baru untuk masuk Cypruss...

Seterusnya bagi newbie forex, sejarah menunjukkan berlakunya 95% modal lasap dalam 3 tahun pertama. Jadi soalnya bukan samada nfa atau non nfa regulated broker -- tapi bagaimana mengekalkan matusin dalam akaun
Mana kau dapat ni boss...? Setahu sy, 95% tu figure orang yang gagal dalam trading. Bukannya modal lesap disebabkan broker inda berdaftar. Kau tau kah geng broker2 inda berdaftar yang sudah lesap sama dengan duit orang?



****************************************************************************************************
Teknik Penjejak Pips. FREE guide..Versi Melayu - http://www.fxprima.com/malay
Teknik Penjejak Pips. Mikro | Mini Akaun - http://www.primaforex.com
Kelab Toyota Rush Malaysia - http://www.rushmalaysia.com
Photography - http://www.lensadigital.com
Perfume Ori, Diskaun Hebat - http://jueperfume.com
FxPrima & TPP Radio - http://FxPrimacom.MyTeamToolbar.com
"DON'T CHASE THE MARKET, LET THE MARKET CHASE US"

sinukab
Valued Contributor
Valued Contributor

Registration date: 2009-02-07
Number of posts: 1096
Job: baru belajar memorex
Age: 34
Location: Pitas & Beaufort Sabah

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by sinukab on 13th August 2009, 17:53

hihi, ba pips sana sini, teruskan crita... yg 95% modal lesap tu pula mcm nda perna sya dengar, kalau 95% gagal adalah.. mungkin ini fakta yg terbaru kali ni.. hihi


****************************************************************************************************

uii pip sana pip sini
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2009-08-03
Number of posts: 81
Job: Forex Trading
Age: 39
Location: Калининград

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by uii pip sana pip sini on 13th August 2009, 18:08

pipsrider wrote:

Ni saya hairan ni, sebab UWC ni baru timbul 1-2 bulan ni...terus jadi parents company...org sama juga...cuma saya rasa diorang inda dapat guna tu nama SIG, terpaksa form company baru untuk masuk Cypruss...

Ok, sebelum tu ini kira perbincangan antara kita lah kan... jadi nda timbul sapa punya forum atau web atau saya sebagai tetamu, tapi untuk kebaikan smua ahli forum.

Itu yang bro rasa saja.

Tetapi apa pula yang heran? stau sa dalam bisnes kita misti ada expansion plan. maksud s inda kan bro mau kandang ayam bro saiznya macam tu saja spanjang zaman.

Dalam business kita mesti ada pelan jangka pendek, jangka sederhana dan jangka panjang. jadi kalu suda bisnis menjadi nda kan tahan tahan saja begitu. Salah satu plan pengembangan ialah mencarilebih banyak customer, dan untuk itu kita mistilah buat perancangan yang lebih baik.

Bagi lite forex pelan pengembangan ialah membuka parent company yang boleh menambah keyakinan. Modal kecil cita2 kecil, modal suda besar, kasi la besar juga.

Bill Gates dulu mana la dia pandai buat software. Dia akun seja pandai bila mama dia introduce utk dapat kontrak di ibm. Lapas tu dia cari la software sana sini, dia bili us50k, tinguk bisnis dia la apamacam bisnis dia skarang.

pipsrider wrote:
Seterusnya bagi newbie forex, sejarah menunjukkan berlakunya 95% modal lasap dalam 3 tahun pertama. Jadi soalnya bukan samada nfa atau non nfa regulated broker -- tapi bagaimana mengekalkan matusin dalam akaun

Mana kau dapat ni boss...? Setahu sy, 95% tu figure orang yang gagal dalam trading. Bukannya modal lesap disebabkan broker inda berdaftar.

alalala, ko termisquote tu bosku. Sa pun inda cakap lasap pasal broker yg inda berdaftar.

maksud sa tu, bagi newbie soalnya bukan samada regulate ka nda. us10 - us20 dollar, 50 dollar apa macam mo simpan tempat regulated broker? soalnya apamacam kasi tahan sana tu duit. Nda taw la kalu ada taiko2 forex yang turus pandai, turus simpan 10,000 di ducascopy ka, fxcm ka.

Dari demo, main la kicil2. suda kicil2 main la basar2. Apa macam juga sampai mo cari penyakit simpan 200k di insta, itu satu contoh.

pipsrider wrote:

Kau tau kah geng broker2 inda berdaftar yang sudah lesap sama dengan duit orang?


Sa nda tau,. , sa kan orang baru.

Kalu ada share2 la.

Tapi sa tau lesen perniagaan penting. Pernah satu kali hyip yang tarang2 salah dulu nama dia TroyBank. Hyip2 lain inda pun pandai2 kasi register bisnes dorang, tapi TroyBank kasi register.

Bila dia lasap, loyar saman dia, dari us1000 duit sa dalam kana ada la taikut kana kasi balik 200. ini pasal lesan saja.

Lagi satu - suma broker pun inda kena regulated di Malaysia. setau saya la dari senarai bnm sumua tu. Jadi pengembalian wang bagi rakyat malaysia kalu ada cuma dari segi goodwill saja samada regulated broker atau inda.

Lebih kurang macam tula yang sa tau bro. Kalu salah tulung tunjukkan.

SinukabFX wrote:
hihi, ba pips sana sini, teruskan crita... yg 95% modal lesap tu pula
mcm nda perna sya dengar, kalau 95% gagal adalah.. mungkin ini fakta yg
terbaru kali ni.. hihi
ba trimas pasal ikut sama berbincang.

dalam forex yang 95% tu apa ukuran untuk gagal? aktiviti forex sama ada buy atau sell itu saja, teda orang piknik sana tu bosku. dalam aktiviti sell gagal ialah bila kita mencecah stop loss, ativiti buy pun begitu. stoplos memanjang = habis modal. sell dan buy tida terkawal = margin call. Apa yang diterjemahkan olwh suma tu kalu bukan lasap modal bosku?

Bilang si gogel, fxpro SCAM!


fxcm pun SCAM!


jadi bila suma broker dicap scam, yang tinggal tia scam ialah si gogel!


****************************************************************************************************
FREE EAs & Indi
FREE Daily Signals
FREE Decompiler Service (*.ex4 to *.mq4 format conversion)
YM me: majambil for more INFO

roslanab
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2008-12-04
Number of posts: 292
Job: main benggol di bawah kolong
Age: 39
Location: di hatimu

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by roslanab on 13th August 2009, 18:59

Perbincangan yang sihat. Banyak informasi. Teruskan bro mencungkil segala rahsia broker ni. Kami newbie pun ingin tahu. Idea

pipsrider
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2008-12-26
Number of posts: 752
Job: Mengilat tajau / forex
Age: 40
Location: Dalam tajau / dunia bunian

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by pipsrider on 13th August 2009, 23:18

uii pip sana pip sini wrote:

Itu yang bro rasa saja.

Tetapi
apa pula yang heran? stau sa dalam bisnes kita misti ada expansion
plan. maksud s inda kan bro mau kandang ayam bro saiznya macam tu saja
spanjang zaman.

Dalam business kita mesti ada pelan jangka
pendek, jangka sederhana dan jangka panjang. jadi kalu suda bisnis
menjadi nda kan tahan tahan saja begitu. Salah satu plan pengembangan
ialah mencarilebih banyak customer, dan untuk itu kita mistilah buat
perancangan yang lebih baik.

Bagi lite forex pelan
pengembangan ialah membuka parent company yang boleh menambah
keyakinan. Modal kecil cita2 kecil, modal suda besar, kasi la besar
juga.

Bill Gates dulu mana la dia pandai buat software. Dia akun
seja pandai bila mama dia introduce utk dapat kontrak di ibm. Lapas tu
dia cari la software sana sini, dia bili us50k, tinguk bisnis dia la
apamacam bisnis dia skarang.

Satu aku rasa pelik ni bro, parents company keluar kemudian
bah...betul, semua orang bisnes perlu kembangkan bisnes. Tapi, saya yg
sudah lama dalam bisnes hairan bah, bila parents company keluar
kemudian. Ini lain dari apa yang berlaku. Tu Bill Gates keluar
Microsoft dulu sebelum keluar lain2 subsidiaries. Yang hairan juga tu
parents company ni bukan di Russia, tapi di Cyprus. Bayangkan tu
Petronas parents company dia baru keluar setelah anak syarikat banyak,
bukan di Malaysia tapi sana di Papua...hairan juga bah kan..lagipun
kan, tiada bah tu kompeni buat barang sama, tapi nama lain2 bah
kan...kalau berkaitan tu inda apa tu...tapi produk ni 100% sama...susah
juga tu...

alalala, ko termisquote tu bosku. Sa pun inda cakap lasap pasal broker yg inda berdaftar.

Aku rasa ko yang termisqoute ni boss...cuba ko baca balik apa
perbincangan ni dan ayat selepas tu yg ko sambung...sebab tu si Sinukab
pun hairan..aku rasa bukan aku seorang saja...semua org FSF ni hairan...


Sa nda tau,. , sa kan orang baru.

Inda ka ko tau ini? Ala, cara ko becakap ni macam kasi tunjuk ko org
lama bah...cara ko tulis pun sudah tau bah, cara tu macam kami ini inda tau apa-apa bah....jangan la ko merandah diri...nanti ko jadi randah
pula...dari awal2 lagi boss ko kasi tunjuk ko tau semua...Ko pernah
dangar tu Poltek/Poltec kah? Ko pernah dengar tu Fx-Pro kah (bukan
fxpro.com)? Ko pernah dengar tu Straighthold Investment Group
kah...wooops, silap aku tu...tu Insta + Liteforex + UWC bah kan...tapi
dulu dia FxEgypt juga tu..now FxOpen, sebelum tu dia Beaverhead,
kemudian jadi Poltec/Poltek kemudian jadi pula Beldevere...konpius pula
aku ni...ok, tu SIG, masih ada pula, lain sudah diorang tu kan...yang
hilang tu banyak sudah...inda payah lah aku kasi list bah kan sebab, ko
dari awal cakap ko tau semua...jadi mesti ko ni campin ni...


Kalu ada share2 la.

Tapi
sa tau lesen perniagaan penting. Pernah satu kali hyip yang tarang2
salah dulu nama dia TroyBank. Hyip2 lain inda pun pandai2 kasi register
bisnes dorang, tapi TroyBank kasi register.

Bila dia lasap, loyar saman dia, dari us1000 duit sa dalam kana ada la taikut kana kasi balik 200. ini pasal lesan saja.

Ini aku rasa kamu masih inda faham bah antara lesen perniagaan dan
juga lesen trading...Mirza pun berlesen bah kan...lesen perniagaan.
Lesen AJL saja dia tiada tu...lagi pun indalah aku minat kalau lari
tajuk ni...


Lagi satu - suma broker pun inda kena regulated
di Malaysia. setau saya la dari senarai bnm sumua tu. Jadi pengembalian
wang bagi rakyat malaysia kalu ada cuma dari segi goodwill saja samada
regulated broker atau inda.

Memangla di Malaysia inda regulated sebab tu lesen broker forex
belum dibuka lagi...macam tu komoditi dulu bah, tapi sekarang ok sudah.
Tapi mana satu kamu mau, yang ada jaminan atau yang tiada jaminan?
Kalau kata goodwill pun, lebih baik dari hilang terus ba kannn....


jadi bila suma broker dicap scam, yang tinggal tia scam ialah si gogel!

Panjang ba itu, aku buang dulu tu...memang kalau kau google semua
orang broker scam.... Kalau Liteforex tu lagi banyak tu boss...sama saja
tu Insta...banyak juga tu...UWC saja mungkin balum ada sebab baru timbul tu lagipun durang ni berdaftar sudah. Kita berbincang ni bukan dari segi scam melalui google. Kalau kamu type dalam google, maka apa-apa pun akan ada scam, gambar telanjang pun ada scam. Kita berbincang dari segi broker itu sendiri. Aku ini
berpegang pada prinsip sesuatu yang jelas, kalau tu broker betapuk2,
kemudian awal2 lagi sudah langgar tu peraturan, contohnya, tiada
berdaftar, kemudian terlalu banyak durang ni pusing2, jadi mesti ada
something fishy...

Beginilah, aku pentingkan asas dan perinsip, bermakna, apa-apa pun,
mesti melalui sesuatu peraturan dan undang-undang, bukan sebab aku IB
FxPro...aku cakap mewakili broker yang berdaftar sebab tu aku selalu
bagi contoh FXCM, Odl, dsbnya...walaupun aku bukannya IB durang
ni...tetapi bagi aku asas dan perinsip tu penting...jika awal2 lagi
tanpa melalui semua tu, samalah macam tu Indon masuk Malaysia tanpa
permit...

Lagi satu la bossku yang hensem...ko cakap ni kan nampak bah ko pun inda yakin sama tu LiteForex dan ko pun tau tu LF awal2 lagi pusing sana sini ba kan, inda berdaftar lagi....Jadi, kalau ko sendiri inda yakin, kenapalah ko promote tu LF tu...kesian ba org kitani...


****************************************************************************************************
Teknik Penjejak Pips. FREE guide..Versi Melayu - http://www.fxprima.com/malay
Teknik Penjejak Pips. Mikro | Mini Akaun - http://www.primaforex.com
Kelab Toyota Rush Malaysia - http://www.rushmalaysia.com
Photography - http://www.lensadigital.com
Perfume Ori, Diskaun Hebat - http://jueperfume.com
FxPrima & TPP Radio - http://FxPrimacom.MyTeamToolbar.com
"DON'T CHASE THE MARKET, LET THE MARKET CHASE US"

torukakang
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-06-29
Number of posts: 229
Job: kira2 mau balajar memorex ba...
Age: 34
Location: Menggatal

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by torukakang on 14th August 2009, 00:22

limpas dulu ah....
affraid kamu masi ingat ka si dex yg mempertahankan VII duuulu tu. Orang dari putatan juga tu... lol! off topic!

Derozza
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-05-17
Number of posts: 198
Job: Kurik duit forex...
Age: 30
Location: Kota Kinabalu

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by Derozza on 14th August 2009, 01:06

Insta Scam?.... entah la labu. yg penting tiap minggu dapat withdraw.. ok la ba... suka ati la scam ka tidak ka.. yg penting setakat ini belum pernah pula sy tidak dapt withdraw. heheh Laughing Laughing


****************************************************************************************************
Trade with Me.
Copy my trade. We make profit together. Cheers

sinukab
Valued Contributor
Valued Contributor

Registration date: 2009-02-07
Number of posts: 1096
Job: baru belajar memorex
Age: 34
Location: Pitas & Beaufort Sabah

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by sinukab on 14th August 2009, 06:37

torukakang wrote:limpas dulu ah....
affraid kamu masi ingat ka si dex yg mempertahankan VII duuulu tu. Orang dari putatan juga tu... lol! off topic!
yg skali open 60 pips tu ka.. hihi, awal2 lagi sya perasan suda tu.. stail jual minyak urut pun sama.. hihi, torukakang, cerita kadai kupi ba ni kan.. rabbit


****************************************************************************************************

wakjie
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2009-04-30
Number of posts: 57
Job: memoreks
Age: 43
Location: sabah

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by wakjie on 14th August 2009, 07:37

SinukabFX wrote:
torukakang wrote:limpas dulu ah....
affraid kamu masi ingat ka si dex yg mempertahankan VII duuulu tu. Orang dari putatan juga tu... lol! off topic!
yg skali open 60 pips tu ka.. hihi, awal2 lagi sya perasan suda tu.. stail jual minyak urut pun sama.. hihi, torukakang, cerita kadai kupi ba ni kan.. rabbit

Mr rex bah tu. Kunun bilang boleh close 60 pip sekali entry kan. Sekali kana minta SS terus nda timbul timbul sudah.. Kali tenggelam sudah sama sama SS nya yang betimbun di upis putatan dia bilang.. afro

pipsrider
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2008-12-26
Number of posts: 752
Job: Mengilat tajau / forex
Age: 40
Location: Dalam tajau / dunia bunian

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by pipsrider on 14th August 2009, 08:47

Derozza wrote:Insta Scam?.... entah la labu. yg penting tiap minggu dapat withdraw.. ok la ba... suka ati la scam ka tidak ka.. yg penting setakat ini belum pernah pula sy tidak dapt withdraw. heheh Laughing Laughing

Insta + LiteForex + UWC = Mayzus, org sama, seorang yahudi russia.
Ok ba tu tuan, suka ati la scam atau inda ba kan...duit pun bukan banyak tu tuan, senang saja withdraw. Kalau macam kawan sy org terengganu tu, ok lah kan...duit dia dalam tu sudah USD110,000. Mo withdraw inda boleh, kana suruh withdraw USD1000 sehari sahaja, Insta cakap itu syarat durang. Kesian dia bah...mo kasi withdraw dia terpaksa la ambil masa lebih 110 hari....mo dekat satu tahun owh...


Last edited by pipsrider on 14th August 2009, 08:58; edited 1 time in total


****************************************************************************************************
Teknik Penjejak Pips. FREE guide..Versi Melayu - http://www.fxprima.com/malay
Teknik Penjejak Pips. Mikro | Mini Akaun - http://www.primaforex.com
Kelab Toyota Rush Malaysia - http://www.rushmalaysia.com
Photography - http://www.lensadigital.com
Perfume Ori, Diskaun Hebat - http://jueperfume.com
FxPrima & TPP Radio - http://FxPrimacom.MyTeamToolbar.com
"DON'T CHASE THE MARKET, LET THE MARKET CHASE US"

pipsrider
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2008-12-26
Number of posts: 752
Job: Mengilat tajau / forex
Age: 40
Location: Dalam tajau / dunia bunian

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by pipsrider on 14th August 2009, 08:50

wakjie wrote:
SinukabFX wrote:
torukakang wrote:limpas dulu ah....
affraid kamu masi ingat ka si dex yg mempertahankan VII duuulu tu. Orang dari putatan juga tu... lol! off topic!
yg skali open 60 pips tu ka.. hihi, awal2 lagi sya perasan suda tu.. stail jual minyak urut pun sama.. hihi, torukakang, cerita kadai kupi ba ni kan.. rabbit

Mr rex bah tu. Kunun bilang boleh close 60 pip sekali entry kan. Sekali kana minta SS terus nda timbul timbul sudah.. Kali tenggelam sudah sama sama SS nya yang betimbun di upis putatan dia bilang.. afro

Laughing Laughing Laughing Laughing saya pun perasan bah...mimang sy agak durang ni org sama...sebab cara dia tulis tu sama bah...


****************************************************************************************************
Teknik Penjejak Pips. FREE guide..Versi Melayu - http://www.fxprima.com/malay
Teknik Penjejak Pips. Mikro | Mini Akaun - http://www.primaforex.com
Kelab Toyota Rush Malaysia - http://www.rushmalaysia.com
Photography - http://www.lensadigital.com
Perfume Ori, Diskaun Hebat - http://jueperfume.com
FxPrima & TPP Radio - http://FxPrimacom.MyTeamToolbar.com
"DON'T CHASE THE MARKET, LET THE MARKET CHASE US"

akulebihensem
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2009-07-27
Number of posts: 34
Job: Menggaru Talur
Age: 43
Location: Dalam Tempurung

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by akulebihensem on 14th August 2009, 08:54

Na...belum abis lagi tu vii, ada pula lagi ni...siuk ni tau...mari sia kasi siasat ni barang...sia tingu pun butul juga kamurang sakap tu. Sama saja tu, Uii Pip Sana Pip Sini + Mr. Rex, urg sama juga pula ni...cara sakap dia, tambirang dia masa sakap tu, org putatan juga...
Nanti sia kasi tau kamu ah...sia siasat lagi masam sia siasat vii...
Ni kana kasi post dalam banyak forum, masam tu carigold, wangcyber, etc...
Salam Sejahtera,

Saya faham bahawa anda mahu mempromosikan syarikat pilihan anda sebanyak mana anda mahu mendapatkan referrals tetapi pernahkah anda selidik dan kaji latar belakang syarikat pilihan anda sebelum mempromosikannya dan mula mencadangkan rakan senegara anda meletakkan wang mereka di sana? Adakah anda mempunyai maklumat mengenai sejarah pengalaman mereka ini dan apa rakan dari negara asal syarikat tersebut fikir tentang mereka? Sekiranya anda mengambil berat referrals anda, anda mungkin tidak akan mencadangkan mereka menggunakan broker yang mempunyai reputasi sedemikian dan spread yg tinggi (banyak syarikat lain tawarkan spread rendah) tetapi anda tentunya pilih spread tinggi kerana anda boleh mendapat komisen tinggi juga.
Mujurlah saya ada beberapa rakan dari republik USSR yang bercakap bahasa Rusia dan mereka telah membuat sedikit kajian mengenai syarikat dari Rusia ini. Berikut adalah apa yg didapati dari beberapa forum berkaitan forex:

Syarikat berikut ini muncul dengan tiba-tiba dan memulakan pemasaran agresif serta menyatakan bahawa mereka adalah sekumpulan professional. Kumpulan professional ini anda boleh lihat di laman : http://forum.forex.ua/viewtopic.php?...fde544ec377832 , Anda boleh baca translated by google di sini : Translated version of http://forum.forex.ua/viewtopic.php?p=38293#38293

Pengarah syarikat ini berusia 21 tahun, 'sangat berpengalaman' saya rasa (beliau sebelum ini merupakan salah seorang moderator di laman Liteforex yang lama dan sekarang ini merupakan pengarah syarikat Instaforex. Huraian kaitannya selepas ini)

Instaforex menyatakan bahawa mereka adalah sebuah syarikat yg bebas dan tiada kaitan dengan syarikat lain. Sila lihat di bawah:

1. Liteforex
Alamat : 236006 city Kaliningrad, Moscow blvd. 40, office 510
Tel.: +7 ...
+7 ...

2. Corsa Capital;
Alamat: city Kaliningrad, 236010, st. Teatralnaya 30, offices 402, 516
Tel.: 8-800-2000-791
+ 7...
+ 7...
+ 7 (4012) 774-572

3. Instaforex
Alamat: city Kaliningrad, 236010, st. Teatralnaya 30, offices 402, 516
Tel.: 8-800-2000-791
+ 7 (4012) 769-016
+ 7 (4012) 766-062
+ 7 (4012) 774-572

Di atas ini, kita lihat, CorsaCapital dan Instaforex mempunyai alamat dan nombor telefon yg sama di Rusia yang mana tidak mungkin ianya syarikat yg tiada kaitan. Kedua-dua Instaforex and Corsacpital menggunakan WebMoney (WM) keeper ID yang sama dan kaitan dengan Liteforex akan diterangkan lebih lanjut ..

FYI, CorsaCapital menjalankan urusniaga 'betting' matawang yg tentunya haram sama seperti http://lo.betonmarkets.com/d//c_temp...lecode=aboutus dan anda boleh lihat sendiri IP dari negara Malaysia dihalang untuk masuk ke laman tersebut.

Sekarang, fakta menarik mengenai Instaforex:
Pertamanya, adakah anda tahu bahawa seluruh warga komuniti forex Rusia menyatakan syarikat ini 'block' akaun trader yang untung ? Mereka kemudiannya akan memberitahu pelanggan ter****t terdapat masalah teknikal, terus 'work on the problem' selama sebulan dan akhirnya mencadangkan pengeluaran wang sebab mereka 'can't identify the problem' ... sangat professional Terdapat beberapa kes di Rusia seperti ini dan hanya berlaku kepada mereka yang membuat untung sahaja.

Sekarang mengenai kaitan antara 3 syarikat : Liteforex, Corsacapital and Instaforex, mereka menyatakan bahawa mereka adalah tidak berkaitan antara satu sama lain. Semuanya mereka ini menggunakan forum Ðûíîê Ôîðåêñ (Forex) : àíàëèòèêà áèðæè Forex | ForexPeoples yang didaftarkan dibawah nama Sergey Mayzus iaitu pemilik .... Liteforex ..
Tidakkah anda berasa sangsi, 3 syarikat dalam 1 bandar, pengarah adalah ex-moderator Liteforex, menggunakan forum yang sama berdaftar dibawah nama pemilik Liteforex tapi menyatakan mereka adalah syarikat yang tiada kaitan antara satu sama lain ?

Sila lihat IP address dan hosting:

liteforex.org - 209.160.42.143
corsacapital.org - 209.160.24.58
instaforex.com - 209.160.24.30
forexpeoples.com - 209.160.26.16

Mungkinkah satu kebetulan? Di Rusia, Instaforex digelar 'satelite of Liteforex'

Tambahan lagi, terdapat banyak rungutan mengenai cara promosi dijalankan sebagai contoh, execution dalam 1 saat dan sebagainya tapi tidak tercatat dalam perjanjian (agreement) sekiranya ianya lebih anda boleh mendapat 'compensation', jadi ianya hanya cakap-cakap promosi. Mungkin ok atas alasan 'marketing' ...

Tapi, yang saya tidak faham ialah mengapa anda mencadangkan kami membuka akaun dengan sebuah syarikat milik yahudi .. ya, rakan saya mentertawakan saya kerana saya tidak mengetahui bahawa Sergey Mayzus adalah seorang yahudi rusia dan 'surname' Mayzus bukanlah surname rusia kerana russians lebih pada seperti Ivanov, Petrov dan lain-lain.
Beliau menerangkan kemungkinan Sergey Mayzus memiliki pasport rusia tetapi beliau adalah 100% yahudi. Terdapat sebuah post yg dibuat dalam satu forum di mana Sergey Mayzus mengaku bahawa beliau adalah seorang yahudi. Rujuk : Methods of work DTS Liteforex - Onix (Page 2) post #18 - "collected many posts made by Sergey Mayzus"

Akhir kata, sila periksa dengan teliti apa yang anda cadangkan kepada trader kerana maklumat seperti ini amat berguna dan sangat penting. Fikirkan tentang referrals anda berbanding komisen anda yg tinggi.

akulebihensem
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2009-07-27
Number of posts: 34
Job: Menggaru Talur
Age: 43
Location: Dalam Tempurung

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by akulebihensem on 14th August 2009, 09:18

Uiinnaaa...sia baru saja googlemap tu LF punya alamat terbaru di Pulau Sychelles...tu alamat tiada bah...inda wujud...yang ada sana tu Victoria Hospital saja ada...sia cuba pula durang punya alamta baru di sana Moscow...uiiinnaaa...semua tu jalan durang bagi tu, lama juga baru teda pula di Russia...di mana bah ini LF ini ah?
Sia tingu durang pakai .org. bukannya .com, .net atau .biz. Ehhh..silap pula sia...rekod menunjukkan durang ni dulu pakai tu .com, kemudian .net kemudian .org....wah masam tu HYIP pula durang ni suka tukar2 domain...
Ini sia punya kesimpulan pertama, LF ini masam mo lari2 saja...betul sakap pipsrider tu, durang ni betapuk2 bah...
Mari sia tingu Insta pula....nah sia tingu ni website dia murah butul bah...pakai joomla saja ini...template biasa bah ini...sia tingu pula durang punya gambar tu...duuiiiinnaaa...sakap professional..tapi semua durang ni budak2 pula, ada masam sudah tua butul, tapi lahir tahun 80 an saja...kasiaannnn....ada tu gambar biasa sia tingu tu gambar...nanti ah, sia cari balik tu gambar sana tu free copyright punya website...
Sia cuba cari durang punya address...tida pula sia jumpa...ada dari kamurang tau kah durang punya alamat ini?

uii pip sana pip sini
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2009-08-03
Number of posts: 81
Job: Forex Trading
Age: 39
Location: Калининград

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by uii pip sana pip sini on 14th August 2009, 09:54

akulebihensem wrote:Sama saja tu, Uii Pip Sana Pip Sini + Mr. Rex, urg sama juga pula
ni...cara sakap dia, tambirang dia masa sakap tu, org putatan juga...

pipsrider wrote:saya pun perasan bah...mimang sy agak durang ni org sama...sebab cara dia tulis tu sama bah...

torukakang wrote:
limpas dulu ah....
affraid kamu masi ingat ka si dex yg mempertahankan VII duuulu tu. Orang dari putatan juga tu... lol! off topic!

sinukabFX wrote:
yg skali open 60 pips tu ka.. hihi, awal2 lagi sya perasan suda tu..
stail jual minyak urut pun sama.. hihi, torukakang, cerita kadai kupi
ba ni kan.. rabbit

wajkie wrote:
Mr rex bah tu. Kunun bilang boleh close 60 pip sekali entry kan. Sekali
kana minta SS terus nda timbul timbul sudah.. Kali tenggelam sudah sama
sama SS nya yang betimbun di upis putatan dia bilang.. afro

Bertubi-tubi Sad Sad Sad

Ok, ok.... ini sudah lebeh.

Perbincangan saya pasal liteforex.org sampai sini saja, TEDA sambungan lagi.

Bukan pasal tia buli jawab, tapi apa punya bincang kalu begini. Baru kaluar sikit crita, suda macam2 tuduh. Kalu kamurang tia suka sa punya hujah tia apa. Tapi sikarang kamurang serkap jarang tuduh sa si dex, mr rex la, tambiranglah, apa la....

Macam mana kamurang buat simpel due diligence? Kalu sa, sa akan cuba fikir macamana siapa2 yg mo buyuk tu beroperasi. Pambuyuk pintar akan mengelakkan dari di kesan. Salah satu cara ialah kasi padam itu kesan bukti. Kalu sa si dex atau mr rex, apasal sa taru juga putatan sa punya tampat? bukan wajib tulis putatan ba, kalu sa tulis rusia pun teda larang juga.

Jadi cuba jan tuduh sembarangan. Kita kan berbincang... setau sa forum mimang bagitu kan. Kamu bagi kamu punya fakta, sa kasi fakta sa, orang lain buli menilai sendiri. Jadi ini bukan ada jauh suda ka larian dia ni?

Yang butul. Selain dari simpan itu liteforex di signature manada sa promote. Lagi, itu siggie bukan sa saturang simpan dalam ini forum, member lain pun ada maaaa....

Apa itu kaitan sa dgn viitrader? Teda. Sa cuma tau pasal viitrader pasal ini sabahforexlah. Sa lawat laman web dia tu pun pasal ini forom web. Kamu lah juga yg kestau pasal Azman 60pip itu barulah sa tau pasal dorang.

Orait, crita liteforex sa abis di sini, sa pigi tinguk thread lain. No heart feeling n Peace... Cool

Kalu kamurang mo kc fren2 atau mo minum2 kupi sambil brtukar pndpt kalu stakat di kk ni, bule ba ym sa bila2 18jam satu hari, --> majambil.


Last edited by uii pip sana pip sini on 14th August 2009, 12:27; edited 3 times in total (Reason for editing : siuk2 edit seja, sambil tunggu market jatuh 60 pip)


****************************************************************************************************
FREE EAs & Indi
FREE Daily Signals
FREE Decompiler Service (*.ex4 to *.mq4 format conversion)
YM me: majambil for more INFO

torukakang
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-06-29
Number of posts: 229
Job: kira2 mau balajar memorex ba...
Age: 34
Location: Menggatal

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by torukakang on 14th August 2009, 10:23

Evil or Very Mad tuanku pip, jan la ba. sila teruskan ceritamu di sini. sia kurik hidung dorang nanti yang jaaat sama ko ah!! tongue

ismailh
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2009-02-12
Number of posts: 631
Job: Memorex
Age: 47
Location: Kota Kinabalu

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by ismailh on 14th August 2009, 14:00

torukakang wrote:Evil or Very Mad tuanku pip, jan la ba. sila teruskan ceritamu di sini. sia kurik hidung dorang nanti yang jaaat sama ko ah!! tongue

cheers Basketball affraid


****************************************************************************************************
Teknik Penjejak Pips (TPP):
http://www.fxprima.com/malay

paraivagas
Board Veteran
Board Veteran

Registration date: 2008-09-02
Number of posts: 3291
Job: Buy Sell Currency
Age: 31
Location: Kota Marudu - Kota Kinabalu - Lahad Datu - (Now in KUDAT)

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by paraivagas on 14th August 2009, 19:19

relax ja ba, teruskan ja cerita. sbb ni soal broker ni mimang kira topik hot ni. so kita bincang ja, jgn simpan dlm hati. Very Happy


****************************************************************************************************

   
   
   
   
   
 

torukakang
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-06-29
Number of posts: 229
Job: kira2 mau balajar memorex ba...
Age: 34
Location: Menggatal

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by torukakang on 14th August 2009, 21:51

paraivagas wrote:relax ja ba, teruskan ja cerita. sbb ni soal broker ni mimang kira topik hot ni. so kita bincang ja, jgn simpan dlm hati. Very Happy
sokong ni kali ko parai...

Kolihis
Active Poster
Active Poster

Registration date: 2009-04-21
Number of posts: 343
Job: Dinarians Club
Age: 84
Location: Iraq

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by Kolihis on 15th August 2009, 01:11

the most important is
your brokers is regulated

Derozza
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-05-17
Number of posts: 198
Job: Kurik duit forex...
Age: 30
Location: Kota Kinabalu

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by Derozza on 15th August 2009, 01:20

Kolihis wrote:the most important is
your brokers is regulated

yes u're right MR Kolihis Ginawo


****************************************************************************************************
Trade with Me.
Copy my trade. We make profit together. Cheers

toyolman
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2009-04-01
Number of posts: 739
Job: Perompak Forex Bersiri Epsiod 2
Age: 50
Location: Sun duck and Sabah

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by toyolman on 15th August 2009, 20:13

Luu.....pikiq ler sendiri....


****************************************************************************************************
Any time baa kalo kau...

EA TOBOT LIVE SUPPORT
Kalau mau cuba jangan ragu-ragu, Kalau ragu jangan cuba-cuba
[b]TRADE FOREX IS SIMPLE BUT NOT TO EASY
NEVER n EVER BREAK THE RULE
[/b]

sinukab
Valued Contributor
Valued Contributor

Registration date: 2009-02-07
Number of posts: 1096
Job: baru belajar memorex
Age: 34
Location: Pitas & Beaufort Sabah

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by sinukab on 15th August 2009, 20:18

hihi, bagus ni toyol...


****************************************************************************************************

ismailh
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2009-02-12
Number of posts: 631
Job: Memorex
Age: 47
Location: Kota Kinabalu

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by ismailh on 15th August 2009, 22:24

nda kan itu saja... kalau ada kasi sini lagi bah...


****************************************************************************************************
Teknik Penjejak Pips (TPP):
http://www.fxprima.com/malay

moneypips
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2009-03-30
Number of posts: 846
Job: Banker + MEMURIKS
Age: 32
Location: TAMBUNAN - KL

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by moneypips on 16th August 2009, 10:46

waaa... inda sangka topik ni jadi panas pula,, maaf tuan2 kalau ada yang rasa kurang enak dengan topik ini. Sya post topik ni sekadar untuk pengetahuan kita sebagai trader sahaja. Inda kesa di mana kita trade yang penting kita tahu serbah sedikit tentang broker tersebut. indalah terkejut sampai sesak paruh2 jika broker tu linkup. sy pun befikir juga kalau broker discam tapi payment masih bagus sama kita macamana tu arrr?

Dapatkan info di sini: http://forexpeacearmy.com

moneypips,

nazz
Active Poster
Active Poster

Registration date: 2009-07-04
Number of posts: 450
Job: Make money, Trading fx dan Enjoy
Age: 26
Location: W P Labuan

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by nazz on 20th August 2009, 09:36

moneypips wrote:waaa... inda sangka topik ni jadi panas pula,, maaf tuan2 kalau ada yang rasa kurang enak dengan topik ini. Sya post topik ni sekadar untuk pengetahuan kita sebagai trader sahaja. Inda kesa di mana kita trade yang penting kita tahu serbah sedikit tentang broker tersebut. indalah terkejut sampai sesak paruh2 jika broker tu linkup. sy pun befikir juga kalau broker discam tapi payment masih bagus sama kita macamana tu arrr?

Dapatkan info di sini: http://forexpeacearmy.com



moneypips,

Forexpeacearmy ni pun scam...mcmna nak tentukan broker lain scam klu diri sendiri scam....

pipsrider
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2008-12-26
Number of posts: 752
Job: Mengilat tajau / forex
Age: 40
Location: Dalam tajau / dunia bunian

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by pipsrider on 20th August 2009, 13:02

nasy8 wrote:
moneypips wrote:waaa... inda sangka topik ni jadi panas pula,, maaf tuan2 kalau ada yang rasa kurang enak dengan topik ini. Sya post topik ni sekadar untuk pengetahuan kita sebagai trader sahaja. Inda kesa di mana kita trade yang penting kita tahu serbah sedikit tentang broker tersebut. indalah terkejut sampai sesak paruh2 jika broker tu linkup. sy pun befikir juga kalau broker discam tapi payment masih bagus sama kita macamana tu arrr?

Dapatkan info di sini: http://forexpeacearmy.com



moneypips,

Forexpeacearmy ni pun scam...mcmna nak tentukan broker lain scam klu diri sendiri scam....

Setuju ni...FPA tu pun scam...si Felix & the gang scammer forex. Sebab tu aku kata, cari web review lain.

Untuk jawaban moneypips, kalau broker tu scam tapi payment bagus...bagi aku ni normal kerana jumlah yang wdraw kecil. Kalau jumlah besar, mereka akan mula membuat pelbagai alasan. Ni perkara biasa berlaku pada scammers juga pada skim cepat kaya.

Di sini pentingnya broker berdaftar, sebab mereka mempunyai akaun berasingan seperti yang di wajibkan oleh badan pemantau. Satu akaun syarikat dan satu akaun traders. Mereka juga tidak dibenarkan untuk menghalang mana2 traders jika mereka mahu wdraw semua duit yang mereka ada...


****************************************************************************************************
Teknik Penjejak Pips. FREE guide..Versi Melayu - http://www.fxprima.com/malay
Teknik Penjejak Pips. Mikro | Mini Akaun - http://www.primaforex.com
Kelab Toyota Rush Malaysia - http://www.rushmalaysia.com
Photography - http://www.lensadigital.com
Perfume Ori, Diskaun Hebat - http://jueperfume.com
FxPrima & TPP Radio - http://FxPrimacom.MyTeamToolbar.com
"DON'T CHASE THE MARKET, LET THE MARKET CHASE US"

nazz
Active Poster
Active Poster

Registration date: 2009-07-04
Number of posts: 450
Job: Make money, Trading fx dan Enjoy
Age: 26
Location: W P Labuan

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by nazz on 20th August 2009, 13:38

Saya rasa tujuan2 scam ni dibuat adalah bisnes semata2...ye la nak kurangkan pesaingan, burukanlah pihak lawan.. hehehe... jln singkat dan mudah utk berjaya... hehehehehe.......

wellter
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2009-08-10
Number of posts: 79
Job: forex 100%,MLM 95%,tidur 60%,AFFILIATE 90%,MAKAN 50%,ENTAH APA ENTAH 50%,MAIN GAME 99%,APA LAGI??ENTAH %
Age: 25
Location: kota kinabalu

Re: SENARAI BROKER YG DI SAHKAN SCAM!!

Post by wellter on 20th August 2009, 15:51

kalau liteforex tiada pula limited mau kasi keluar berapa
suka saja mau kasi keluar berapa banyak macam saya
punya kawan tu,tiap2 minggu kasi keluar usd35,000
kaya owh dia...
http://www.liteforex.org

    Current date/time is 30th July 2014, 10:56