SABAH FOREX (SFX)

Sabah Forex (SFx) merupakan forum terbuka yang direka khas untuk membantu warga Sabah yang berminat untuk menceburi dunia Forex. Dalam forum ini, tema utama ialah perbincangan,perkongsian & pembelajaran tentang Forex.

PRICE ACTION STRATEGY IN FOREX TRADING

Share

josh
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2010-11-26
Number of posts: 135
Job: sy fulltime trade forex sdh pulak ni..indak sedar2 pula..hehehe
Age: 28
Location: sandakan

PRICE ACTION STRATEGY IN FOREX TRADING

Post by josh on 2nd January 2011, 13:27

"there's only one way which the market might perform, and its not bullish or bearish but a right side"

sy rasa ada ramai trader dalam forum ni sudah biasa dengan technical atau fundamanetal trade style..sama mcam sayala.sudah trade almost 5 years..telampau banyak sudah indicator atau system yang sudah di test..first2 testing itu indicator macam bagus contoh interception stoch..then lepas tu itu market bole retrace balik..lepas tu indicator bila sudah opposite dengan price kita masih bole terima lagi..kitapun cakap itu situasi sebagai 'divergence".jadi kalau begitu indicator mana satu yg bgus?atau setting mana yg bgus utk dibuat signal?..sy bole buat kesimpulan itu idicator hanya akan terbentuk selepas price terjadi..jadi kalau begitu untuk apala itu indicator kan?

saya ada buat research jgkla tentang trading strategy in forex..sy rasa yg paling bgus trade style ialah ikut trend "trend is your friend"..tapi masalhnya macam mana mau buat itu entry? dan exit dari market mcm mana?..sebab itula kita mesti belajar itu price action strategy..method ni seudah berpuluh tahun ditemui oleh org jepun xsilap saya utk analyze stock market...jadi sy pun tidak pandai macam mana itu price action strategy..klau ada sesiapa yg bole tolong exlpain..atau currently trade guna style ni..kalau tidak keberatan bolehla kongsi bersama di ruangan ini.ada jugak e-book 90pages sy download dari internet..macam kurang2 faham jgk sy itu e-book.

paraivagas
Board Veteran
Board Veteran

Registration date: 2008-09-02
Number of posts: 3298
Job: Buy Sell Currency
Age: 31
Location: Kota Marudu - Kota Kinabalu - Lahad Datu - (Now in KUDAT)

Re: PRICE ACTION STRATEGY IN FOREX TRADING

Post by paraivagas on 2nd January 2011, 22:27

Sudah cuba baca Cs ka?


****************************************************************************************************

   
   
   
   
   
 

.

josh
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2010-11-26
Number of posts: 135
Job: sy fulltime trade forex sdh pulak ni..indak sedar2 pula..hehehe
Age: 28
Location: sandakan

Re: PRICE ACTION STRATEGY IN FOREX TRADING

Post by josh on 2nd January 2011, 22:51

sudah interesting..tapi msh xberapa jelas jgk ni tuan..
masih ada ka tu kelas si lukpayat a?

paraivagas
Board Veteran
Board Veteran

Registration date: 2008-09-02
Number of posts: 3298
Job: Buy Sell Currency
Age: 31
Location: Kota Marudu - Kota Kinabalu - Lahad Datu - (Now in KUDAT)

Re: PRICE ACTION STRATEGY IN FOREX TRADING

Post by paraivagas on 2nd January 2011, 23:20

kelas lukpayat masih ada, cuma d sabah skrg blm ada lagi.


****************************************************************************************************

   
   
   
   
   
 

.

josh
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2010-11-26
Number of posts: 135
Job: sy fulltime trade forex sdh pulak ni..indak sedar2 pula..hehehe
Age: 28
Location: sandakan

Re: PRICE ACTION STRATEGY IN FOREX TRADING

Post by josh on 2nd January 2011, 23:30

paraivagas wrote:kelas lukpayat masih ada, cuma d sabah skrg blm ada lagi.

tnggu kau pnya kelas la ni tuan..
bukan apa betul2 sy mau study ini price action method o..
itu pair correlation / price liquidity..& etc..
kalau knowledge dari baca references memang byk jgk bole tau..cuma secara praktikal belum berani jgk try di account lagi..sbb belum tau gia entry&exit without indicator nii

AaronHiew
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2009-09-04
Number of posts: 666
Job: Collecting Aircraft Models ~ AirAsia and Malaysia Airlines!
Age: 31
Location: Telipok,Kota Kinabalu,Sabah

Re: PRICE ACTION STRATEGY IN FOREX TRADING

Post by AaronHiew on 5th January 2011, 08:42

paraivagas wrote:kelas lukpayat masih ada, cuma d sabah skrg blm ada lagi.


Kelas Lukpayat @ Mizee hanya aktif di Semenanjung Msia, malas sda kali diaorg mo buat di sini tuan Parai, hahaha...Npknya byk jg saingan di sana.
(Babusalam, Mizee, Safian Synergy, Oasis, Solo & ramai lg)


****************************************************************************************************
KAMI MEMBORONG & MENJUAL JENAMA FESYEN Natasha/NATHANIEL (Since 1993), JENAMA NO 1 DI PHILIPPINES. Bra On-Sale serendah RM 10.00 sahaja. Resellers are welcomed!

Tel : 016-8346468
Website : www.natasha.ph

Guest
Guest

price action paling cantik dlm semua teknik trading

Post by Guest on 31st October 2011, 19:58

PA bole lawan EW = PA bole menang dengan mudah

nokurogia
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2008-09-12
Number of posts: 615
Job: Forex,Book,Movie,Futsal
Age: 33
Location: Petaling Jaya ,Johor Bahru,Kota Belud

Re: PRICE ACTION STRATEGY IN FOREX TRADING

Post by nokurogia on 31st October 2011, 22:02

bukan set dengan subset kah hubungan EA dengan PA ni....
PA ialah set besar.. EA ialah subset kepada PA...


****************************************************************************************************
Forex Online Broker

paraivagas
Board Veteran
Board Veteran

Registration date: 2008-09-02
Number of posts: 3298
Job: Buy Sell Currency
Age: 31
Location: Kota Marudu - Kota Kinabalu - Lahad Datu - (Now in KUDAT)

Re: PRICE ACTION STRATEGY IN FOREX TRADING

Post by paraivagas on 31st October 2011, 22:09

nokurogia wrote:bukan set dengan subset kah hubungan EA dengan PA ni....
PA ialah set besar.. EA ialah subset kepada PA...
bos,EA ka EW?


****************************************************************************************************

   
   
   
   
   
 

.

nokurogia
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2008-09-12
Number of posts: 615
Job: Forex,Book,Movie,Futsal
Age: 33
Location: Petaling Jaya ,Johor Bahru,Kota Belud

Re: PRICE ACTION STRATEGY IN FOREX TRADING

Post by nokurogia on 31st October 2011, 22:36

hahaha.. typo error... EW....
Price action ni ialah apa2 yg directly tinguk price ... so EW ialah keluarga Price action juga tu...

but sia ndak guna EW sebab dia melibatkan banyak siri analisis perubahan direction.... so ini buat kadar accuracy dan bilangan variasi analisis dia tinggi.... bukan maksudnya EW ndak berfungsi, but EW juga follow probability rules...


****************************************************************************************************
Forex Online Broker

ForexCepat
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2012-10-19
Number of posts: 119
Job: FX Trader
Age: 34
Location: KL

Re: PRICE ACTION STRATEGY IN FOREX TRADING

Post by ForexCepat on 12th December 2012, 12:41

A great tip for forex trading is to avoid picking tops and bottoms as much as you can because this is a common mistake. If you must do this, you should wait until the price action confirms a top or bottom before taking a position. Instead, you should try to stick with the trends.

    Current date/time is 30th September 2014, 19:47