SABAH FOREX (SFX)

Sabah Forex (SFx) merupakan forum terbuka yang direka khas untuk membantu warga Sabah yang berminat untuk menceburi dunia Forex. Dalam forum ini, tema utama ialah perbincangan,perkongsian & pembelajaran tentang Forex.

Latest topics

» Jangan Trading Jika...
by pasfx Today at 13:35

» Technical News | GDMFX Brokerage
by pasfx Today at 13:11

» GDMFX - www.gdmfx.com
by GDMFX Today at 12:27

» Manfaat bonus
by JustForex Today at 12:22

» hapuskan "tamak"
by JustForex Today at 12:18

» [JustForex] Rasakan Kenyamanan dalam Perdagangan
by JustForex Today at 11:49

» GDMFX - Daily News
by GDMFX Today at 11:38

» GDMFX - Daily News
by GDMFX Today at 11:36

» instaforex.mewahgold.com - IB of Instaforex.com
by mewahgold Today at 09:57

Top posters

paraivagas (3286)
 
mewahgold (1640)
 
agforex (1434)
 
fonsus (1165)
 
sinukab (1096)
 
rachel (1004)
 
Mr.ForexFx (942)
 
deviantfx (880)
 
instabp-mewahgold (847)
 
moneypips (846)
 
Kongsi Forex Edgar Keningau 5 2.8 24

Kongsi Forex Edgar Keningau

Share

Nina
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-12-09
Number of posts: 17
Job: Sport
Age: 30
Location: Keningau

Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Nina on 9th December 2010, 20:43

First topic message reminder :

Hi semua, saya baru join SFx. Rupanya banyak maklumat yang boleh kita dapat dalam ruangan forum ini. Mungkin saya boleh bertanya dalam ruangan forum ini untuk mendapat nasihat dan maklumat mengenai forex.

Adakah sesiapa member forum ini yang ada join forex Edgar di Sabah. Di Keningau sekarang ini top cerita pasal Edgar. Saya ada hadir waktu big bos Mr.Andy buat talk di Hotel Juta Keningau baru-baru ini. Penuh dewan, lebih 200 orang yang hadir, kebanyakannya pelabur forex Edgar.

Saya nak join labur, tapi masih kurang maklumat mengenai Edgar ini. Dari seminar itu, diberitahu Syarikat Ersternt Rich (tak tahu betul ka ni ejaan) yang guna platform Edgar untuk trading forex. Mr.Andy yang tolong trading forex ahli-ahli yang ikut. Semua untung dan tidak ada yang pernah rugi.

Adakah sebarang nasihat atau pendapat daripada member-member forum SFx mengenai Edgar ini. Jika ada yang sudah join Edgar ini bolehkah kongsikan pengalaman jika terdapat sebarang masalah untuk buat withdrawal funds ke bank akaun? Berapa lama duit masuk ke akuan bank setelah withdrawal dibuat? Sebab dalam seminar Mr.Andy buat, beliau kata masih ada beberapa pelabur yang masih tunggu duit masuk setelah withdrawal dibuat sejak dari bulan September 2010 pun ada. (Ini yang buat saya risau juga nak join ini).

Saya sudah jera terkena suatu masa dulu ikut forex, dalam akaun usd 4 angka, tapi bila buat withdrawal tunggu sampai tukar tahun pun duit tak masuk dalam akaun bank. Saya hargai sekiranya member-member forum yang sangat berpengalaman dalam industri forex ini dapat memberikan saya nasihat, pendapat atau sebagainya mengenai pertanyaan saya ini. Terima kasih. flower

kumbit
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-08-15
Number of posts: 126

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by kumbit on 11th January 2011, 13:08

Businesswoman in Ponzi scheme gets 120 years in jail, RM5mil fine
By M. MAGESWARI


KUALA LUMPUR: A businesswoman was sentenced to a total of 120 years in
jail and fined RM5mil for swindling 4,000 people in an illegal
investment scheme.

Raja Noor Asma Raja Harun, 49, pleaded guilty Monday to offences related
to the Anti-Money Laundering Act and the Securities Commission, after
18 witnesses testified from Aug 5 last year.

She was alleged to have fleeced 4,000 investors and earned herself
millions during the year she was running her wealth management business,
without having either a fund manager's licence or a futures broker's
licence.

Raja Noor Asma had pleaded guilty to receiving, using or having in
possession of illegal proceeds obtained through a Ponzi scheme at
various banks between 2007 and 2008.

(A Ponzi scheme is said to be a swindle in which quick returns on an
initial investment, mostly with money from new investors, lures the
victim into bigger risks.)

A Sessions Court here sentenced her to a total of 100 years in prison –
two years' imprisonment for each of 50 counts of money laundering –
under the Anti-Money Laundering Act.

She will, however, serve only two years after judge S.M. Komathy Suppiah ordered her jail terms to run concurrently.

Raja Noor Asma, a director of FX Capital Consultant (M) Sdn Bhd and FX
Consultant, was also fined RM5mil and jailed a total of 20 years for
various charges related to the Securities Commission.

She will, however, serve just five years for these offences, as Komathy
also ordered the sentences related to the commission to run
concurrently.

In all Raja Noor Asma will spend seven years in prison for her offences, committed from 2007 to 2008.

"Deterrence and denunciation are the two primary considerations taken
into account in crafting an appropriate sentence in this case.

"The offences committed by the accused are serious and public confidence
in the court would be corroded if offenders who deceive the public are
given lenient sentence," said Komathy.

Raja Noor Asma admitted to committing the offences at the company's premises in Rawang between February 2007 and May 2008.

The court has set April 1 to hear claims by investors over their investments in the scheme in an attempt to recover their money.

http://thestar.com.my/news/story.asp...706&sec=nation












__________________

aziel70
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-03-15
Number of posts: 105

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by aziel70 on 11th January 2011, 23:30

Sulangkir wrote:

Saya telah mengikuti perjalanan thread ini dengan penuh minat, kepada usernama 'Orangbaik'.. Bagus juga kita panjangkan hal Edgar ini termasuk ejen-ejen yang menjalankan aktiviti mengutip deposit wang untuk tujuan pelaburan Skim Edgar ini ke pengetahuan pihak berkuasa. Untuk pengetahuan 'Orangbaik' yang bersungguh-sungguh hendak menghantar orang ke penjara, sebenarnya ianya perlu melalui proses mahkamah dahulu. Justeru, saya sangat bersetuju terhadap cadangan 'Orangbaik' itu dengan berpegangkan kepada prinsip 'BERANI KERANA BENAR, TAKUT KERANA SALAH'. Bila kes ini sudah dibicarakan di Mahkamah secara tidak langsung hal Edgar ini akan terbongkar sampai ke akar-akarnya sekali.

Daripada penilaian saya membaca aduan-aduan yang ditulis dalam thread ini dan juga berdasarkan pengalaman serta pengetahuan saya dalam kes-kes sebegini didapati terdapat unsur-unsur yang amat meragukan. Laporan polis boleh dibuat dan siasatan di bawah Seksyen 420 Kanun Keseksaan kerana menipu boleh dijalankan. Dalam pada itu juga, siasatan juga akan dijalankan di bawah Seksyen 25(1) Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan 1989 (BAFIA) dan Seksyen 4(1) Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pembanterasan Pembiayaan Keganasan 2001 (AMLATFA).

Walaubagaimanapun, tanpa adanya laporan daripada mangsa kepada pihak-pihak yang berwajib seperti pihak Polis dan aduan kepada Bank Negara Malaysia pihak berkuasa sukar untuk bertindak menjalankan siasatan.

Nasihat saya kepada siapa yang telah terjebak dan telah menjadi mangsa terhadap skim pelaburan seperti ini, tindakan APA YANG PERLU ANDA BUAT IALAH - SILA HANTAR MAKLUMAT LANJUT ATAU ADUAN ANDA KEPADA BANK NEGARA MALAYSIA SEPERTI BERIKUT:

Alamat:
Unit Penyiasatan Khas
Bank Negara Malaysia
Jalan Dato' Onn
50480 Kuala Lumpur

Faksimili: 03-26987467
E-mel: upkinfo@bnm.gov.my

Sila juga hubungi di nombor telefon yang berikut:
Tel.: 03-2691 5090 / 2698 4163 / 2691 0824 / 2692 6482 / 2694 2143

Selain itu,
LAPOR PENIPUAN ATAU MENDAPATKAN BANTUAN:
Jika ada mempunyai sebarang maklumat yang berkaitan dengan skim kewangan haram, atau menjadi mangsa skim tersebut dan ingin mendapatkan nasihat anda boleh terus menghubungi Pusat Khidmat Pelanggan:

BNMTELELINK (Call Centre)

Tel.: 1-300-88-5465 (1-300-88-LINK)

Fax: 03-2174 1515

SMS to 15888: BNM TANYA [your report / query]

Email: bnmtelelink@bnm.gov.my

Masa pejabat: 9.00 a.m. - 5.00 p.m. (Isnin - Jumaat)



BNMLINK (Walk-in Centre)

Ground Floor, D Block,

Bank Negara Malaysia,

Jalan Dato' Onn

50480 Kuala Lumpur


Masa pejabat: 9.00 a.m. - 5.00 p.m. (Isnin - Jumaat)

Untuk makluman anda juga, laporan polis berkaitan perkara ini boleh dilakukan secara berkumpulan atau beberapa orang ataupun juga secara individu. Walaubagaimanapun, saya mencadangkan agar anda berhubung dengan rakan-rakan anda yang lain yang terjebak dalam skim ini untuk berbincang dalam menyediakan laporan polis tersebut agar ianya dapat diselaraskan. Sebaiknya laporan polis tersebut perlulah ditaip terlebih dahulu. Kandungan laporan polis tersebut juga perlulah merangkumi nama-nama ejen yang terlibat, alamat tempat tinggal, alamat tempat berkerja dan nombor telefon ejen-ejen (jika ada), di samping nama syarikat dengan maklumat apa aktiviti yang dijalankan serta permasalahan yang dihadapi oleh mangsa. Melalui maklumat tersebut, Suruhanjaya Telekomunikasi dan Multimedia dengan mudah boleh menjalankan siasatan untuk mendapatkan bukti-bukti yang diperlukan. Dalam pada itu juga, sila sertakan juga sebarang dokumen seperti akaun aktiviti pelaburan anda, gambar-gambar ejen dan aktiviti yang dijalankan oleh pihak syarikat serta rakaman audio atau video (jika ada). Kerana ini akan lebih memudahkan lagi siasatan dijalankan.

Untuk makluman 'Orangbaik', IP address anda juga boleh dikenalpasti memandangkan anda juga terlibat dan mempunyai maklumat berkaitan kegiatan skim ini dan diharapkan juga anda boleh membantu siasatan tersebut kelak.

Sebelum melabur kepada mana-mana skim, saya nasihatkan anda menyemak latar belakang syarikat atau membuat pertanyaan dengan menghubungi Bank Negara sama ada menerusi pusat perkhidmatan pelanggan, iaitu BNMLINK atau BNM TELELINK di talian 1-300-88-5465.

Sementara itu, untuk mendapatkan maklumat lanjut berhubung aktiviti penipuan kewangan, orang ramai dinasihatkan melawat laman Amaran Penipuan Kewangan di http://fraudalert.bnm.gov.my. Bagi anda yang telah terjebak ataupun merasakan telah terpedaya terhadap mana-mana skim pelaburan yang berunsurkan penipuan, anda tidak perlu merasa takut untuk melaporkan hal ini kepada pihak yang berwajib, disebabkan andalah yang sebenarnya telah menjadi mangsa. Malah melalui bantuan anda, secara tidak langsung, maklumat yang diberikan akan dapat menangani Jenayah Penipuan Kewangan dan membawa mereka yang bertanggunjawab ke muka pengadilan. Di samping itu juga akan dapat mengelakkan daripada ramai lagi mangsa yang mungkin akan terjebak dan terpedaya terhadap skim-skim yang meragukan. Sekian, terima kasih.
Nampaknya dalam banyak2 thread, thread ini paling banyak view, setakat ini telah mancapai lebih 10200. Dalam banyak2 post, post dari "Sulangkir" ini amat menarik minat saya. Cukup padat dan dapat memberikan pedoman kepada semua. Kepada sesiapa yang merasakan ada satu penyelewangan dalam soal berkaitan, petunjuk telah diberikan, hanya tinggal kita untuk merintisnya. Gunakanlah saluran yang betul kerana kita berada dalam negara yang mempunyai undang-undang.

Satu yang harus diingatkan, undang-undang Malaysia melarang kepada mana-mana individu mengambil deposit daripada orang ramai tanpa persetujuan dari BNM (Bank Negara Malaysia). Mahu tidak mahu, kita kena akui dan sepatutnya menurut segala yang telah termaktub. Apalah gunanya kita mempertahankan hak yang bukan hak kita.

Sebenarnya, undang-undang negara kita bukannya buta, isu seperti ini telah lama sampai kepengetahuan mereka sejak dari dulu lagi. Yang menjadi persoalannya mengapa tindakan selanjutnya tidak diambil?. Kita kena sedar dalam undang-undang itu ada etika masing-masing, memandangkan tiada yang melaporkan setiap penyelewengan maka undang-undang itu hanya berada di atas kertas sahaja tanpa tindakan. Itulah etikanya, kita kena laporkan setiap penyelewengan baru ada tindakan. Oleh itu, jalan terbaik dalam isu ini adalah buat laporan dan tunggu tindakan. Pergunakanlah saluran yang betul......

Krekok
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-12
Number of posts: 4

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Krekok on 12th January 2011, 04:04

Kalau yang dah labur itu...baik keluarkanlah cepat2...sebelum burn... jangan percaya sangat pada screen computer graf fx dll / akaun sendiri dan cetakan pada kertas yg mereka tunjukkan itu...nampak memang betul ....tapi..... apa ada pada kertas dan screen komputer itu kalau belum jadi duitnya... nak keluarkan untung pun susah tapi nak join sangat mudah....kalau sistem ada masalah... atau tradernya sakit... dan yg paling buruknya lari... siapa yang nak tanggungjawab.... kalau masuk kat asb...mimang untung tak kecil...tetapi selamat....kalau dah berbulan2 dan ada yang dari tahun lalu lagi tak dapat withdraw... maknanya.... ehemmmm... saya kongsi pengalaman je...tahun 2007 saya dah jadi mangsa... tapi bukan dengan syarikat ini...dah insaf dah kalau nak main forex ini...FOREX memang wujud dan betul...tetapi agennya yang selalunya tak betul baik potong getah je...Fikir2 kanlah...

Krekok
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-12
Number of posts: 4

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Krekok on 12th January 2011, 04:28

kena ingat...edgar international ini beralamat di new zearland.... mcm itu swisscash juga bah dulu... kalau siwsscash boleh di tutup di malaysia... yang ini pun mungkin akan berlaku hal yang sama.... hati-hati wahai saudara-saudari....

Tugarangfx
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-11-02
Number of posts: 14

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Tugarangfx on 12th January 2011, 13:52


raja_badus
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-12-05
Number of posts: 17

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by raja_badus on 13th January 2011, 11:47

bah pandai2la sapa yg masuk edgartu pikir2la mcmna jln mo kasi kluar duit kamu..jgn kamu pegi trade sendiri2..nanti btambah rugi..bila masa mental kita terganggu mcmni jln terbaiknya jgn gatal2 tangan mo menakan kasi buy ka or sell ka(yg masuk edgar sja)..hangus nanti

arick4eva
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-05
Number of posts: 7

Jangan Gatal Tangan!!!

Post by arick4eva on 14th January 2011, 00:35

raja_badus wrote:bah pandai2la sapa yg masuk edgartu pikir2la mcmna jln mo kasi kluar duit kamu..jgn kamu pegi trade sendiri2..nanti btambah rugi..bila masa mental kita terganggu mcmni jln terbaiknya jgn gatal2 tangan mo menakan kasi buy ka or sell ka(yg masuk edgar sja)..hangus nanti

Hehe.. sangat betul!!!! Janganlah gatal tangan... Kalo kamu trade sendiri untung US $1,000.00 pun, senang2 dorang pi counter-trade tu... loss US $1,xxx.00 huhuhuhu... {nasihat via experience}

Btw, saya ada try emel finance@edgar-international.org dan tanya cara untuk withdraw duit (dalam BM), dorang cakap just bagitau withdrawal amount, and info bank.. (dalam BI) Belum pula sy try withdraw...(Hmm, paham juga dorang BM aa..Hehe..)

Baru jak saya post aritu, ada sudah yang bersemangat mo ambil tindakan undang2.. Bagi yang tidak 'labur' duit dengan Edgar tu, senanglah bagi nasihat buat laporan, ambil tindakan, etc... As I said, kalo berjaya pun tumpaskan skim penipuan ni, siapa pula yang akan bayar balik duit mereka2 yang belum dapat balik modal mereka? Sudah tentu bukan BNM mahupun kamu. Namun, kalau semua pihak sudah nekad untuk ambil tindakan dan tidak peduli duit pelaburan sendiri dan orang lain 'hangus', huhuhu... harap2 tiadalah masuk news orang bunuh diri pasal wang pelaburan 'hangus'.

SignalPercuma
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2010-01-09
Number of posts: 240

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by SignalPercuma on 14th January 2011, 17:09

arick4eva wrote:
Hehe.. sangat betul!!!! Janganlah gatal tangan... Kalo kamu trade sendiri untung US $1,000.00 pun, senang2 dorang pi counter-trade tu... loss US $1,xxx.00 huhuhuhu... {nasihat via experience}

jika dah won $1k draw la jgn simpan... kalau belum draw, kira bukan duit kita lagi! Bila kita won $1k dan tidak draw, maka overconfident dan sikap tamak akan muncul!

so, cubalah draw duit kita bila dah profit walaupun cuma $20/day Shocked

arick4eva
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-05
Number of posts: 7

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by arick4eva on 15th January 2011, 22:23

SignalPercuma wrote:
arick4eva wrote:
Hehe.. sangat betul!!!! Janganlah gatal tangan... Kalo kamu trade sendiri untung US $1,000.00 pun, senang2 dorang pi counter-trade tu... loss US $1,xxx.00 huhuhuhu... {nasihat via experience}

jika dah won $1k draw la jgn simpan... kalau belum draw, kira bukan duit kita lagi! Bila kita won $1k dan tidak draw, maka overconfident dan sikap tamak akan muncul!

so, cubalah draw duit kita bila dah profit walaupun cuma $20/day Shocked

hahaha... masalahnya... bukan saya yang lolobkan semula duit tu... tapi orang2 dari Edgar juga... dorang buka trade yang berlawanan dengan profit trade. sia2 mo kaji2 market... nah, sekarang ntah napa.. account kami ndak buli masuk uda... iTrade v 2.4.5 uda pun masi authenthication failed... ada siapa2 yang mengalami masalah yang sama ka? fyi, sy teda tukar pswd...

saudagar_labuan
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2009-12-24
Number of posts: 23
Job: trading
Age: 30
Location: labuan

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by saudagar_labuan on 16th January 2011, 14:10

arick4eva wrote:
raja_badus wrote:bah pandai2la sapa yg masuk edgartu pikir2la mcmna jln mo kasi kluar duit kamu..jgn kamu pegi trade sendiri2..nanti btambah rugi..bila masa mental kita terganggu mcmni jln terbaiknya jgn gatal2 tangan mo menakan kasi buy ka or sell ka(yg masuk edgar sja)..hangus nanti

Hehe.. sangat betul!!!! Janganlah gatal tangan... Kalo kamu trade sendiri untung US $1,000.00 pun, senang2 dorang pi counter-trade tu... loss US $1,xxx.00 huhuhuhu... {nasihat via experience}

Btw, saya ada try emel finance@edgar-international.org dan tanya cara untuk withdraw duit (dalam BM), dorang cakap just bagitau withdrawal amount, and info bank.. (dalam BI) Belum pula sy try withdraw...(Hmm, paham juga dorang BM aa..Hehe..)

Baru jak saya post aritu, ada sudah yang bersemangat mo ambil tindakan undang2.. Bagi yang tidak 'labur' duit dengan Edgar tu, senanglah bagi nasihat buat laporan, ambil tindakan, etc... As I said, kalo berjaya pun tumpaskan skim penipuan ni, siapa pula yang akan bayar balik duit mereka2 yang belum dapat balik modal mereka? Sudah tentu bukan BNM mahupun kamu. Namun, kalau semua pihak sudah nekad untuk ambil tindakan dan tidak peduli duit pelaburan sendiri dan orang lain 'hangus', huhuhu... harap2 tiadalah masuk news orang bunuh diri pasal wang pelaburan 'hangus'.
betul tu... apa2 hal pun tggu kwn2 yg dah join keluarkan duit dulu pastu baru lah ambil tindakan,.. klau awal2 ambil tindakan nanti siapa yg nk ganti,... BNM juga yg untung,..

kimanis papar
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-10
Number of posts: 10
Job: Forex
Age: 48
Location: Sabah

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by kimanis papar on 19th January 2011, 20:58



Page 1 of 53 1 2 3 11 51 > Last
View First Unread
LinkBack Thread Tools Display Modes
#1 (permalink)
07-19-2010, 12:51 AM
1naknow


Join Date: Jul 2010
Posts: 5
Edgar International
Hv no idea abt forex, but convinced by a frn who invested in it last Dec & hd showed positif return. So with her recommendation in Jan I put in my 1st forex investment of usd 1k, which managed by a team of managers. Since d returns are so attractive I hv open 3 seperate accounts till now.

Off late, hv heard a lot of rumourse abt Edgar International a scam!! Any1 in this forum can enlighten me?

#2 (permalink)
07-20-2010, 10:42 AM
ytlpowr
Newbie


Join Date: Jul 2010
Posts: 20
Edgar International Company Limited
Edgar International is registered in NZ but is only heard in Sabah, Malaysia. My friend in Auckland said he has never heard of this company. I've checked thru the NZ companies registrar, the said company was established on 9 Jan 09. The sole director is a Philippine national. The company's website's design and wordings have 90% similarity with the following websites:

edgar-international.org/201.htm
vista-services.org/201.htm
honestgroup-nz.com/201.htm
capitalgroup-international.com/201.htm
olympic-international.com/201.htm
regal-international.com/201.htm
union-asia.com/eng/105.htm
ymgbusiness.com/201.htm
cosca-international.com/201.htm
grahafinesafx.com/eng/201.htm
demacinternational.com/201.htm
maxgain.org/eng/201.htm
loyal-group.com/201.htm
prestigen.biz/ppl_eng/p201.htm
goldex-equities.com/104.html
unionpacific-nz.com/p304.htm


These companies share the same link to download the software (itrader). As far as I understand, the software is a common software from a common link. The dealer will just give you a username and password and you can log in and trade just like that. How can you be sure your account is maintained at edgar and not honest-nz or capital group etc? Does the software link to individual company's database or a common database?

I also found out, the said company does not have a license from the Securities of Commission of NZ and the Central Bank of NZ to operate as a financial institution. All genuine FX brokers will display their license number on the website under about us.

I believe the platform they use is a demo platform which is not connected to the real financial market. There are a lot of demo software which uses real price and chart but fake money. No matter how good the manager/trader or the agent is, if the system is not connected to the real financial world, then all the trades are fictitious. You will be told all your trades make money and you will promote it to your friends and more money will be pump into the managers account. Sounds like Madoffs game?

If the return is so attractive at 30% per month, a $1,000 investment will give you $7BILLION in about 5 years time. Anyone still wants to be a millionaire?
Last edited by ytlpowr; 12-03-2010 at 04:38 AM.

#3 (permalink)
07-20-2010, 03:06 PM

IronHeart
Master Contributor and Member


Join Date: Mar 2010
Posts: 321

Don't fall for these scams!

Always use your intuition when reading a site - does it sound professional? Is something too good to be true?

Trading and intuition goes hand in hand - develop it!

#4 (permalink)
07-21-2010, 10:14 PM
linktrader


Join Date: Jul 2010
Posts: 2

Looks like a big scam from new zealand. All the companies are registered in new zealand. Any kiwis here who can verify this?

#5 (permalink)
07-23-2010, 09:12 PM
1naknow


Join Date: Jul 2010
Posts: 5
Edgar International
Tks guys 4 d info. Now Sabah is going v wild wth tis Edgar International investment.. I understand some1 even named himself as Edgarxxxx coz he profits a lot fr it.

I wil try 2 wthdrw my $$$ & watchhhhh...

#6 (permalink)
07-25-2010, 11:32 PM
r104for
Newbie


Join Date: Jul 2010
Posts: 13

Any update?

#7 (permalink)
07-26-2010, 04:36 AM
solai
Newbie


Join Date: Jul 2010
Posts: 24
Any update?
What is the name of the sole director who own these companies?

#8 (permalink)
07-26-2010, 06:58 AM

One pip at a time
Newbie


Join Date: Jul 2009
Posts: 28

You can find the Directors name here:

business.govt.nz/companies/app/ui/pages/companies/2194442

Have look here for the companies they are directors of:

business.govt.nz/companies/app/ui/pages/individual/search?roleType=DIR&q=Franco%20Nero%20Arazao%20CAR REON


I'll leave you to make you're own decisions though. As I've said in other posts though, why so many companies run from a foreign country, and why aren't the websites using proper website addresses. A proper website address is only $30 to set up, why the .org address? It really doesn't promote a professional image...so why are they using it?


Cheers,
One Pip
Last edited by Anne; 07-26-2010 at 07:36 AM. Reason: Link Violation

#9 (permalink)
07-27-2010, 10:47 PM

One pip at a time
Newbie


Join Date: Jul 2009
Posts: 28

Interesting, it looks like they've changed directors in the last week.... Too much attention maybe?

Looks like YMG DEVELOPMENT LIMITED still has the same director though.

Try going to the companies website in New Zealand and searching for YMG DEVELOPMENTS. Then do a director search on its director, you'll see they used to be the director of Edgar International, as well as a few other companies in the same vein until recently.

I can't post a link but as a hint the New Zealand Companies website is COMPANIES dot GOVT dot NZ

#10 (permalink)
07-28-2010, 03:57 AM
ytlpowr
Newbie


Join Date: Jul 2010
Posts: 20
A reply from Securities Commission
"[I]In New Zealand foreign exchange dealers are not required to be authorised unless the contracts they are offering are futures contracts. If the dealer is offering futures contracts it is required to be authorised by the Commission. Futures contracts is defined broadly under the Securities Markets Act 1988, and includes a variety of derivatives contracts which would not be considered futures contracts in other jurisdictions. Generally foreign exchange contracts which are cash settled and traded on a margined or leveraged basis are futures contracts, though this depends on the terms of the particular contract.

None of the dealers named in your email are authorised or licensed by the Commission either as futures dealers or for any other purpose.

Companies Office records show that most of the companies named below have one of three individuals listed as their shareholder and director, and each of those three individuals uses the same address in the Philippines. This would indicate that almost all of these companies are operated by the same group of people. We will look into whether any of these companies is operating in breach of New Zealand law.



Regards

Hayden Best
Lawyer
Securities Commission
Direct Dial: 04 495 1681 "


The Securities Commission of New Zealand has confirmed that none of the companies mentioned are licensed futures dealer nor are authorised to offer futures contracts.

In other words, these companies don't have the license to access the financial market. They are operating like an illegal football bookie. As they are not regulated, they can always refuse payments and run away.
Last edited by PipsyGirl; 07-28-2010 at 02:52 PM. Reason: edited


Page 1 of 53 1 2 3 11 51 > Last



Previous Thread | Next Thread

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On
Forum Rules


kumbit
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-08-15
Number of posts: 126
Job: Pamungut Sikarap
Age: 36
Location: keningau

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by kumbit on 20th January 2011, 18:37

Ada dengar khabar dari kawan tadi mengatakan..... Tak tau benar atau tidak ..... jangan percaya..

Mr. A.... dipercayai memang trade forex....... tapi tak tau broker apa! Platform Edgar sebenarnya hanya untuk memungut deposit daripada orang lain.... deposite ini di gunakan oleh Mr. A.. untuk trade....

Platform Edgar (i-trader) yg diberikan kepada investor sebenarnya hanyalah demo akaun sahaja....

Keadaan market bulan 11/2010 - sekarang tidak menentu..... so kemungkinan trade sebenar Floating (kawan cakap la...)..... sebab beliau trade tak menggunakan SL..... pengeluaran keuntungan dijanjikan mula2 bulan Dec, tukar kepada bulan Mac dan sekarang Bulan April suda.....



Jadi sama2 kita filter berita ini ya....... Very Happy

Matanoi
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-20
Number of posts: 13
Job: forumex
Age: 48
Location: Keningau

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Matanoi on 20th January 2011, 18:55

Sulangkir wrote:Saya telah mengikuti perjalanan thread ini dengan penuh minat, kepada usernama 'Orangbaik'.. Bagus juga kita panjangkan hal Edgar ini termasuk ejen-ejen yang menjalankan aktiviti mengutip deposit wang untuk tujuan pelaburan Skim Edgar ini ke pengetahuan pihak berkuasa. Untuk pengetahuan 'Orangbaik' yang bersungguh-sungguh hendak menghantar orang ke penjara, sebenarnya ianya perlu melalui proses mahkamah dahulu. Justeru, saya sangat bersetuju terhadap cadangan 'Orangbaik' itu dengan berpegangkan kepada prinsip 'BERANI KERANA BENAR, TAKUT KERANA SALAH'. Bila kes ini sudah dibicarakan di Mahkamah secara tidak langsung hal Edgar ini akan terbongkar sampai ke akar-akarnya sekali.

Daripada penilaian saya membaca aduan-aduan yang ditulis dalam thread ini dan juga berdasarkan pengalaman serta pengetahuan saya dalam kes-kes sebegini didapati terdapat unsur-unsur yang amat meragukan. Laporan polis boleh dibuat dan siasatan di bawah Seksyen 420 Kanun Keseksaan kerana menipu boleh dijalankan. Dalam pada itu juga, siasatan juga akan dijalankan di bawah Seksyen 25(1) Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan 1989 (BAFIA) dan Seksyen 4(1) Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pembanterasan Pembiayaan Keganasan 2001 (AMLATFA).

Walaubagaimanapun, tanpa adanya laporan daripada mangsa kepada pihak-pihak yang berwajib seperti pihak Polis dan aduan kepada Bank Negara Malaysia pihak berkuasa sukar untuk bertindak menjalankan siasatan.

Nasihat saya kepada siapa yang telah terjebak dan telah menjadi mangsa terhadap skim pelaburan seperti ini, tindakan APA YANG PERLU ANDA BUAT IALAH - SILA HANTAR MAKLUMAT LANJUT ATAU ADUAN ANDA KEPADA BANK NEGARA MALAYSIA SEPERTI BERIKUT:

Alamat:
Unit Penyiasatan Khas
Bank Negara Malaysia
Jalan Dato' Onn
50480 Kuala Lumpur

Faksimili: 03-26987467
E-mel: upkinfo@bnm.gov.my

Sila juga hubungi di nombor telefon yang berikut:
Tel.: 03-2691 5090 / 2698 4163 / 2691 0824 / 2692 6482 / 2694 2143

Selain itu,
LAPOR PENIPUAN ATAU MENDAPATKAN BANTUAN:
Jika ada mempunyai sebarang maklumat yang berkaitan dengan skim kewangan haram, atau menjadi mangsa skim tersebut dan ingin mendapatkan nasihat anda boleh terus menghubungi Pusat Khidmat Pelanggan:

BNMTELELINK (Call Centre)

Tel.: 1-300-88-5465 (1-300-88-LINK)

Fax: 03-2174 1515

SMS to 15888: BNM TANYA [your report / query]

Email: bnmtelelink@bnm.gov.my

Masa pejabat: 9.00 a.m. - 5.00 p.m. (Isnin - Jumaat)



BNMLINK (Walk-in Centre)

Ground Floor, D Block,

Bank Negara Malaysia,

Jalan Dato' Onn

50480 Kuala Lumpur


Masa pejabat: 9.00 a.m. - 5.00 p.m. (Isnin - Jumaat)

Untuk makluman anda juga, laporan polis berkaitan perkara ini boleh dilakukan secara berkumpulan atau beberapa orang ataupun juga secara individu. Walaubagaimanapun, saya mencadangkan agar anda berhubung dengan rakan-rakan anda yang lain yang terjebak dalam skim ini untuk berbincang dalam menyediakan laporan polis tersebut agar ianya dapat diselaraskan. Sebaiknya laporan polis tersebut perlulah ditaip terlebih dahulu. Kandungan laporan polis tersebut juga perlulah merangkumi nama-nama ejen yang terlibat, alamat tempat tinggal, alamat tempat berkerja dan nombor telefon ejen-ejen (jika ada), di samping nama syarikat dengan maklumat apa aktiviti yang dijalankan serta permasalahan yang dihadapi oleh mangsa. Melalui maklumat tersebut, Suruhanjaya Telekomunikasi dan Multimedia dengan mudah boleh menjalankan siasatan untuk mendapatkan bukti-bukti yang diperlukan. Dalam pada itu juga, sila sertakan juga sebarang dokumen seperti akaun aktiviti pelaburan anda, gambar-gambar ejen dan aktiviti yang dijalankan oleh pihak syarikat serta rakaman audio atau video (jika ada). Kerana ini akan lebih memudahkan lagi siasatan dijalankan.

Untuk makluman 'Orangbaik', IP address anda juga boleh dikenalpasti memandangkan anda juga terlibat dan mempunyai maklumat berkaitan kegiatan skim ini dan diharapkan juga anda boleh membantu siasatan tersebut kelak.

Sebelum melabur kepada mana-mana skim, saya nasihatkan anda menyemak latar belakang syarikat atau membuat pertanyaan dengan menghubungi Bank Negara sama ada menerusi pusat perkhidmatan pelanggan, iaitu BNMLINK atau BNM TELELINK di talian 1-300-88-5465.

Sementara itu, untuk mendapatkan maklumat lanjut berhubung aktiviti penipuan kewangan, orang ramai dinasihatkan melawat laman Amaran Penipuan Kewangan di http://fraudalert.bnm.gov.my. Bagi anda yang telah terjebak ataupun merasakan telah terpedaya terhadap mana-mana skim pelaburan yang berunsurkan penipuan, anda tidak perlu merasa takut untuk melaporkan hal ini kepada pihak yang berwajib, disebabkan andalah yang sebenarnya telah menjadi mangsa. Malah melalui bantuan anda, secara tidak langsung, maklumat yang diberikan akan dapat menangani Jenayah Penipuan Kewangan dan membawa mereka yang bertanggunjawab ke muka pengadilan. Di samping itu juga akan dapat mengelakkan daripada ramai lagi mangsa yang mungkin akan terjebak dan terpedaya terhadap skim-skim yang meragukan. Sekian, terima kasih.

Lapor jangan tak lapor. Alasan takut lapor sebab nanti duit tak dapat itu tandanya masih TAMAK. Sudah SAH SCAM, berapa bulan sudah duit pelabur belum dibayar? Ada yang sudah dapatkah ini bulan? Terimalah hakikat, sekarang sudah sampai dipenghujung. Kepala2 yang awal2 ikut sudah selamat. Kasihan yang ekor2, sudah kena tetak.. putus! Penganjur pula sudah jutawan. Sekarang bukan persoalan nak dapat balik duit. Duit grenti sudah hangus. Tengoklah dulu2 punya scam, macam ini juga punya cerita. Awal ikut dapat pulangan, dipenghujung semua bising putih mata duit hangus. Persoalan sekarang, takkan nak biarkan orang yang bertanggungjawab terlepas begitu saja? Lewat dilapor, banyaklah masa mereka untuk menghapuskan bukti. Ingat, orang tamak selalu rugi!

Matanoi
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-20
Number of posts: 13
Job: forumex
Age: 48
Location: Keningau

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Matanoi on 20th January 2011, 19:09

noname2 wrote:Ok saya tambah sedikit maklumat orang yang berkaitan terus dengan Edgar ini, iaitu si Andy.

Siapa Andy sebenarnya? Andy? Bukan si Andy Lau tau!

Dia ialah Andy Bin Junis. No KP: 781020-12-5383.
Asal/Tempat: Apin-apin Keningau (Kg. Matanoi). Dia mau bangunkan Matanoi Resort. Kalau kamu pergi ke kampung ini, kamu akan nampak beberapa kolam-kolam besar. Berhampiran sana lah rumah orang tua dia. En.Junis (bapaknya) penternak ikan berjaya. Agama: Kristian GYB (jadi orang2 GYB yang dia rapat mesti dapat itu duit punya).

Dia ni suka menderma (bagusnya), tanyalah guru2 SK Apin-apin (seperti cikgu H****) atau beberapa sekolah di sebalah Tamparuli (sebab di sini ada kolej gereja GYB yang besar)
Dia banyak masalah di sebalah KK khususnya berkaitan dengan hartanah.

Pada 20hb Ogos 2010, dia ada KES di Mahkamah Tinggi KK, berhubung dengan hartanah bernilai RM200,000.00. Plaintiff yang bertindak ialah En.Chong. Kalau kamu kata saya tipu, sila rujuk di sesawang Mahkamah Tinggi Sabah-Sarawak di Kes mahkamah andy (sila lihat dan download no.23 kes number K22-228-2009).

Ada banyak lagi saya tahu tentang dia.

Macam mana, pendedahan ini memeranjatkan kah?


noname2 sudah bagi maklumat lengkap siapa penganjur skim ini di Keningau. Malah boleh semak dalam semakan daftar pemilih Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia di http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/daftar.aspx

Harap noname2 akan dedahkan lagi maklumat agen-agen yang terlibat.

Matanoi
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-20
Number of posts: 13
Job: forumex
Age: 48
Location: Keningau

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Matanoi on 20th January 2011, 19:16

Tugarangfx wrote:si Andy dakat sama si sumandak Vivie...
http://goo.gl/eAuaR

Baju semat kunu...
http://goo.gl/sMv5J

Bmw Andy yg suda kana jual...
http://goo.gl/F77aK

Siapa juga geng2 si Andy ni?.. adakah andy juga mangsa kepada pemangsa-kepada-pemangsa?
http://goo.gl/mbiAe

Tugarangfx pula ada bagi maklumat dalam bentuk gambar.

Harap Tugarangfx pula akan bagi dedah gambar2 agen2 lain yang terlibat.

Matanoi
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-20
Number of posts: 13
Job: forumex
Age: 48
Location: Keningau

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Matanoi on 20th January 2011, 19:31

Rodriguez wrote:Ejen ejen Edgar yang paling berpengaruh di Keningau MR EBOL @ ABEL dari APIN APIN seperti menghilangkan diri sekarang. Di manakah dia ? Ramai investor-investor menelefon beliau tetapi tidak dijawab.. mereka semua tertanya-tanya ,kerana beliaulah promoter yg paling hebat pada awal kewujudan edgar..

Dalam Satu SYSTEm PONZI seperti yg diamalkan oleh kebanyakan SCAM , orang yang di Belakang akan membayar org yg awal melabur dan begitulah sistem ini berputar putar sehinggalah terhenti . Oleh itu , ramai juga pelabur awal yg mempertahankan mereka mendapat bayaran, tetapi itu adalah wang daripada org org yg belakang melabur. Ini seperti satu POOL system . Oleh itu , dengan kredibiliti EDGAR yg diragui , tidak berlesen dalam forex brokerage , apa sebenarnya operasi FOREX mereka... Dalam zaman informasi sekarang , tidak ada yg luar biasa seperti yg digembar-gemburkan oleh ejen ejen EDGAR mengatakan "A" TRADER CHAMPION , NO-3 LAGI KUNUN DI ASIA.... Ini semua adalah marketing strategi.. bagus masuk Book Of Record.

Org org kampung dan pelabur pelabur yg kurang berinformasi begitu senang diperdaya oleh ejen ejen ini, dan ada pula investor investor awal ini yg begitu fanatik dengan EDGAR dan mati-matian mengatakan A" trader yang champion kerena mereka sudah termakan budi dan wang profit hasil dari titik peluh pelabur pelabur yg belakang melabur... Dalam satu satu portfolo pelaburan memang tidak dinafikan , ada untung dan rugi , tetapi biarlah kita sebagai trader trder forex yg tulin memberikan maklumat yg betul dan tepat tentang forex.

Manipulasi dan penipuan ejen ejen I TRADER ini harus dihentikan dan biarlah masayarakat kita diberi informasi yg tepat dan betul tentang pelaburan.. Kalau boleh kita akan mengadakan kempen besar-besaran informasi tepat tentang pelaburan forex I TRADER... RISK and What u need to know?

SILA BERI CADANGAN BAGAIMANAKAH KITA MAHU MELINDUNGI TEMAN TEMAN ATAU MUNGKIN SAUDARA MARA KITA YG MUNGKIN AKN MENJADI MANGSA PENIPUAN INI..?

Rodriguez juga sudah dedah nama penolong kanan agen yang paling berpengaruh di Keningau.

Harap Rodriquez dan siapa2 boleh dedah gambar, bisnes card & nama agen2 lain di Keningau. Agen2 part time ini semuanya majoriti kakitangan awam federal seperti guru, hospital, dll. Sedangkan untuk mereka terlibat dalam penganjuran skim ini adalah salah dan boleh dikenakan tindakan tatatertib dan undang-undang.

Mungkin akan lebih banyak pendedahan akan masuk dlm thread ini jika suatu masa nanti pelabur-pelabur Edgar sudah menerima hakikat bahawa wang pelaburan mereka hangus. Sekarang ini, mereka masih tunggu dan lihat. Masih menaruh sejuta harapan.

Matanoi
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-20
Number of posts: 13
Job: forumex
Age: 48
Location: Keningau

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Matanoi on 20th January 2011, 20:03

kumbit wrote:Ada dengar khabar dari kawan tadi mengatakan..... Tak tau benar atau tidak ..... jangan percaya..

Mr. A.... dipercayai memang trade forex....... tapi tak tau broker apa! Platform Edgar sebenarnya hanya untuk memungut deposit daripada orang lain.... deposite ini di gunakan oleh Mr. A.. untuk trade....

Platform Edgar (i-trader) yg diberikan kepada investor sebenarnya hanyalah demo akaun sahaja....

Keadaan market bulan 11/2010 - sekarang tidak menentu..... so kemungkinan trade sebenar Floating (kawan cakap la...)..... sebab beliau trade tak menggunakan SL..... pengeluaran keuntungan dijanjikan mula2 bulan Dec, tukar kepada bulan Mac dan sekarang Bulan April suda.....



Jadi sama2 kita filter berita ini ya....... Very Happy

YES... Dan lagi... pelabur Edgar yang hendak membuat pengeluaran wang dikehendaki mengisi borang pengeluaran dengan menyatakan sebab mengapa perlu membuat pengeluaran wang. Dan jika terdesak betul2 memerlukan wang, kena merayu dan mesti beri sebab utama kenapa mesti buat pengeluaran wang. Kena datang pejabat, isi borang dan interview. Ada ini macamkah peraturan urusniaga forex jika hendak buat pengeluaran wang? Berapa ramai pula yang telah mengisi borang pengeluaran wang tersebut telah menerima wang pelaburan mereka? TIADA!

Dan Penolong Kanan Edgar Yang Paling Berpengaruh pula sekarang sudah pandai mengelak kalau pelabur bertanya tentang hal pengeluaran. Kononnya tugas utama dia sekarang adalah melaksanakan tugas penerangan kepada pelabur Edgar yang mempersoalkan sama ada Edgar ini tipu atau tidak. Jangan sekali-kali kamu tanya dia berkaitan pengeluaran wang pelaburan.. melenting dia, telinga kamu pun kepedasan. Apa dia kata, "bukan saya lagi yang urus itu pengeluaran wang, apa2 urusan datang pejabat jumpa sama si Ester! Dia tu sekarang yang urus pengeluaran wang pelaburan..."

Janganlah fikir anda boleh lari daripada tanggungjawab atau membuang kesalahan kepada orang lain.. hakikatnya, anda juga turut sama terlibat! Lupakah anda, bahawa anda adalah promoter yg paling hebat pada awal kewujudan Edgar..

rajapips63
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2009-06-16
Number of posts: 5
Job: Nil
Age: 51
Location: Kota Kinabalu

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by rajapips63 on 20th January 2011, 22:50

kawan sy cakap w/drawal kena ikut que...sbb bank x boleh release money begitu byk...dia orang dalam proses buka lain2 bank suaya cepat keluar duit....x tahu la betul atau x..

SignalPercuma
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2010-01-09
Number of posts: 240
Job: SignalPercumaFX
Age: 46
Location: Lawas,Sarawak

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by SignalPercuma on 20th January 2011, 23:33

rajapips63 wrote:kawan sy cakap w/drawal kena ikut que...sbb bank x boleh release money begitu byk...dia orang dalam proses buka lain2 bank supaya cepat keluar duit....x tahu la betul atau x..

hehe..

boleh transfer bah ke LR saya, juta2 pun boleh! Shocked


****************************************************************************************************
Gagal Profit & Sering MC?? Dapatkan Signal Forex Percuma Di SINI

ENTRY DENGAN BIJAK...RISIKO TANGGUNG SENDIRI


InstaForex

kumbit
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-08-15
Number of posts: 126
Job: Pamungut Sikarap
Age: 36
Location: keningau

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by kumbit on 21st January 2011, 07:44

SignalPercuma wrote:
rajapips63 wrote:kawan sy cakap w/drawal kena ikut que...sbb bank x boleh release money begitu byk...dia orang dalam proses buka lain2 bank supaya cepat keluar duit....x tahu la betul atau x..

hehe..

boleh transfer bah ke LR saya, juta2 pun boleh! Shocked

kh..kh..kh.... betul bah...... sapa buli detected itu LR....... kena tipu bulat2 investor.....

kimanis papar
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-10
Number of posts: 10
Job: Forex
Age: 48
Location: Sabah

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by kimanis papar on 21st January 2011, 16:47

susahlah macam ini, kalau lah sia ada satu peluang buat macam si andy...saya pun jutaan oh...tapi ..susah juga nanti kena sumpah2...tapi buat derma banyak2 jadi neutral lah dosa..ehehe..

Bah yang penting kalau si andy dah dpt kekayaan berlipat ganda..kasi balik lah duit pokok orang kampung bah..

Bah semoga duit dpt balik plus untung ..

Krekok
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-12
Number of posts: 4
Job: simpan duit 10sen
Age: 30
Location: Kampungan

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Krekok on 22nd January 2011, 04:56

untung-untungan

easternsucks
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-22
Number of posts: 5
Job: Count star, count sheep
Age: 48
Location: Nowhere

what will Easternrich make us later on

Post by easternsucks on 22nd January 2011, 15:40

Dear traders,clients,investors I dont know what will Easternrich make us later on ? He makes such statement " Regret to bring us to his company due to deluge of withdrawal application ". They finally tells clients that Easternrich is not broker but only as a company or better we called "orang tengah". So do we will be turn to ikan bilis ?

kumbit
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-08-15
Number of posts: 126
Job: Pamungut Sikarap
Age: 36
Location: keningau

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by kumbit on 22nd January 2011, 22:50

Apa akan jadi kalau M. A..... bilang.... Edgar nie Bangkrap....... atau Edgar dalam siasatan FBI...... dia terselamat ka..... dari segala ancaman...... Very Happy

aramaiti
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-23
Number of posts: 3
Job: putung gata
Age: 24
Location: kb

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by aramaiti on 23rd January 2011, 00:26

kana lg sa... sa pikir betul2 si andy main forex. sa laburlah usd1.5k. silaka butul. patutlah platform macam i tahi... lambat bah sa nampak ni forum. sa nampak jg muka penipu jerry time sa p bg duit dulu... macam mau butul duit sa. silaka silaka silaka..... manyasal pun tidak guna. tapi dorg dapat jg balasan tu.... dorg tidak aman jg di dunia ni.... kalau bukan c andy dan konco2 yg dapat balasan, anak2 dorg... kalo tidak anak cucu2 dorg... silaka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Matanoi
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-20
Number of posts: 13
Job: forumex
Age: 48
Location: Keningau

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Matanoi on 23rd January 2011, 03:40

Rodriguez wrote:Ejen ejen Edgar yang paling berpengaruh di Keningau MR EBOL @ ABEL dari APIN APIN seperti menghilangkan diri sekarang. Di manakah dia ? Ramai investor-investor menelefon beliau tetapi tidak dijawab.. mereka semua tertanya-tanya ,kerana beliaulah promoter yg paling hebat pada awal kewujudan edgar..

Dalam Satu SYSTEm PONZI seperti yg diamalkan oleh kebanyakan SCAM , orang yang di Belakang akan membayar org yg awal melabur dan begitulah sistem ini berputar putar sehinggalah terhenti . Oleh itu , ramai juga pelabur awal yg mempertahankan mereka mendapat bayaran, tetapi itu adalah wang daripada org org yg belakang melabur. Ini seperti satu POOL system . Oleh itu , dengan kredibiliti EDGAR yg diragui , tidak berlesen dalam forex brokerage , apa sebenarnya operasi FOREX mereka... Dalam zaman informasi sekarang , tidak ada yg luar biasa seperti yg digembar-gemburkan oleh ejen ejen EDGAR mengatakan "A" TRADER CHAMPION , NO-3 LAGI KUNUN DI ASIA.... Ini semua adalah marketing strategi.. bagus masuk Book Of Record.

Org org kampung dan pelabur pelabur yg kurang berinformasi begitu senang diperdaya oleh ejen ejen ini, dan ada pula investor investor awal ini yg begitu fanatik dengan EDGAR dan mati-matian mengatakan A" trader yang champion kerena mereka sudah termakan budi dan wang profit hasil dari titik peluh pelabur pelabur yg belakang melabur... Dalam satu satu portfolo pelaburan memang tidak dinafikan , ada untung dan rugi , tetapi biarlah kita sebagai trader trder forex yg tulin memberikan maklumat yg betul dan tepat tentang forex.

Manipulasi dan penipuan ejen ejen I TRADER ini harus dihentikan dan biarlah masayarakat kita diberi informasi yg tepat dan betul tentang pelaburan.. Kalau boleh kita akan mengadakan kempen besar-besaran informasi tepat tentang pelaburan forex I TRADER... RISK and What u need to know?

SILA BERI CADANGAN BAGAIMANAKAH KITA MAHU MELINDUNGI TEMAN TEMAN ATAU MUNGKIN SAUDARA MARA KITA YG MUNGKIN AKN MENJADI MANGSA PENIPUAN INI..?

Adakah gambar Facebook ini yang dimaksudkan oleh Rodriguez... MR EBOL @ ABEL dari APIN APIN... EBOL ABEL http://ms-my.facebook.com/people/Ebol-Abel/100001275602616

Download gambarlah sebelum diubah atau add - invite sebagai rakan facebook.


Starringfx
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-02
Number of posts: 15
Job: fx trade
Age: 38
Location: KK

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Starringfx on 23rd January 2011, 09:17

[img]%20%20Uploaded%20with%20ImageShack.us[/img]
dialah bah ini .. No.1 di keningau.. tidak pandai kalah

easternsucks
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-22
Number of posts: 5
Job: Count star, count sheep
Age: 48
Location: Nowhere

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by easternsucks on 23rd January 2011, 12:55

Mr Ebol, I think I ever talk to him before, he seem wise but not. By his character, I can tell he is bluffing people, arrogant and selfish.

easternsucks
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-22
Number of posts: 5
Job: Count star, count sheep
Age: 48
Location: Nowhere

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by easternsucks on 23rd January 2011, 12:59

For sure We know where he is, relatives, friends you name it we know it. quote Phua Chu Kang says" Dont pray pray"

kLboy74
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-01-07
Number of posts: 15
Job: hehehehe
Age: 39
Location: selangor

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by kLboy74 on 23rd January 2011, 14:24

tampanai-tampanai ngai,,,yaku te EBOLABEL..siapa bilang sya melarikan diri,,sya selalu jumpa tu yg buka akaun forex d edgar ba,,,kalau kamu tak puas hati cuba kol sya lg 0165098062,,sya tak mau layan d sabahforex ni,,kalau kamu betul2 minta penjalasan kol sya ba,,perhatian kepada rakan2 edgar,,jangan kamu dengar2 fitnah semata2,,semua rakan2 edgar cuba kamu rujuk ejan2 masing2 untuk maklumat yang betul..ni no sya lg 0142047149,,perhatian kepada orang2 yg tak perpuas hati dengan kami,,sila bagi no kamurang sya akan kol kamu semua,,

kLboy74
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-01-07
Number of posts: 15
Job: hehehehe
Age: 39
Location: selangor

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by kLboy74 on 23rd January 2011, 15:31

easternsucks.,,kalau la kita perna jumpa perna cerita2 dan terdapat pula bahasa sya yg tak sadap kau dangar2 tu, sya minta maaf,,cuba kau kasi kanal2 nama kau yg betul2,,sbp sya tak perna jumpa nama ni dan apa lg bercrita d dapan2 sya..terus terang sya tak kenal kau ni,,kau kol sya la 0165098062-0142047149 atau kau bagi sya no hp kau,,kalau bilang sya tak sambut tel orang sya rasa tu tuduhan tak betul,,sya selalu ba d keningau ni hari2 orang jumpa sya,,

kumbit
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-08-15
Number of posts: 126
Job: Pamungut Sikarap
Age: 36
Location: keningau

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by kumbit on 23rd January 2011, 19:47

kLboy74 wrote:easternsucks.,,kalau la kita perna jumpa perna cerita2 dan terdapat pula bahasa sya yg tak sadap kau dangar2 tu, sya minta maaf,,cuba kau kasi kanal2 nama kau yg betul2,,sbp sya tak perna jumpa nama ni dan apa lg bercrita d dapan2 sya..terus terang sya tak kenal kau ni,,kau kol sya la 0165098062-0142047149 atau kau bagi sya no hp kau,,kalau bilang sya tak sambut tel orang sya rasa tu tuduhan tak betul,,sya selalu ba d keningau ni hari2 orang jumpa sya,,

Mr... Abol.... bila itu Edgar mo membayar.... Basketball ... hari2 ko jumpa urang...... tapi hu.ha.hu ha.... ja bikin apa......Apa bah alasan kamu nie yang lambat betul membayar.... Duit pengeluaran kena tahan ka....

raja_badus
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-12-05
Number of posts: 17
Job: mengail lauk badus
Age: 28
Location: bawah laut dalam

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by raja_badus on 23rd January 2011, 21:30

bila mau membayar?jawapanya tunggu ada org melabur lagilah baru kena bayar,tiada org melabur tiada kena bayar cheers

Tajau
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-12-09
Number of posts: 21
Job: MEMANCING
Age: 44
Location: KK

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Tajau on 23rd January 2011, 21:37

kumbit wrote:
kLboy74 wrote:easternsucks.,,kalau la kita perna jumpa perna cerita2 dan terdapat pula bahasa sya yg tak sadap kau dangar2 tu, sya minta maaf,,cuba kau kasi kanal2 nama kau yg betul2,,sbp sya tak perna jumpa nama ni dan apa lg bercrita d dapan2 sya..terus terang sya tak kenal kau ni,,kau kol sya la 0165098062-0142047149 atau kau bagi sya no hp kau,,kalau bilang sya tak sambut tel orang sya rasa tu tuduhan tak betul,,sya selalu ba d keningau ni hari2 orang jumpa sya,,

Mr... Abol.... bila itu Edgar mo membayar.... Basketball ... hari2 ko jumpa urang...... tapi hu.ha.hu ha.... ja bikin apa......Apa bah alasan kamu nie yang lambat betul membayar.... Duit pengeluaran kena tahan ka....

Slmt dtg ke Sfx MR EBOL @ ABEL dari APIN APIN... EBOL ABEL http://ms-my.facebook.com/people/Ebol-Abel/100001275602616

Kita putuskan disini spt ckp Mr.Kumbit...
bila itu Edgar mo membayar.... Basketball... hari2 ko jumpa urang...... tapi hu.ha.hu ha.... ja bikin apa......Apa bah alasan kamu nie yang lambat betul membayar.... Duit pengeluaran kena tahan ka....

platun
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-12-19
Number of posts: 10
Job: Trade Forex Online
Age: 46
Location: Kota Kinabalu

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by platun on 23rd January 2011, 22:01

Tajau wrote:
kumbit wrote:
kLboy74 wrote:easternsucks.,,kalau la kita perna jumpa perna cerita2 dan terdapat pula bahasa sya yg tak sadap kau dangar2 tu, sya minta maaf,,cuba kau kasi kanal2 nama kau yg betul2,,sbp sya tak perna jumpa nama ni dan apa lg bercrita d dapan2 sya..terus terang sya tak kenal kau ni,,kau kol sya la 0165098062-0142047149 atau kau bagi sya no hp kau,,kalau bilang sya tak sambut tel orang sya rasa tu tuduhan tak betul,,sya selalu ba d keningau ni hari2 orang jumpa sya,,

Mr... Abol.... bila itu Edgar mo membayar.... Basketball ... hari2 ko jumpa urang...... tapi hu.ha.hu ha.... ja bikin apa......Apa bah alasan kamu nie yang lambat betul membayar.... Duit pengeluaran kena tahan ka....

Slmt dtg ke Sfx MR EBOL @ ABEL dari APIN APIN... EBOL ABEL http://ms-my.facebook.com/people/Ebol-Abel/100001275602616

Kita putuskan disini spt ckp Mr.Kumbit...
bila itu Edgar mo membayar.... Basketball... hari2 ko jumpa urang...... tapi hu.ha.hu ha.... ja bikin apa......Apa bah alasan kamu nie yang lambat betul membayar.... Duit pengeluaran kena tahan ka....

Akhirnya ada jurucakap rasmi Edgar Keningau suda... bank Malaysia tiada masalah dalam masuk dan keluar duit melalui trading forex, kalau dah sampai berbulan-bulan, itu saya tak faham. Urusan bank sekarang ini online, bukan manual macam dulu. Klik saja dah masuk. Izin sia copy paste pertanyaan Tn.Kumbit, "bila itu Edgar mo membayar.... Basketball... hari2 ko jumpa urang...... tapi hu.ha.hu ha.... ja bikin apa......Apa bah alasan kamu nie yang lambat betul membayar.... Duit pengeluaran kena tahan ka...."

Matanoi
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-20
Number of posts: 13
Job: forumex
Age: 48
Location: Keningau

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Matanoi on 23rd January 2011, 22:30

platun wrote:
Tajau wrote:
kumbit wrote:
kLboy74 wrote:easternsucks.,,kalau la kita perna jumpa perna cerita2 dan terdapat pula bahasa sya yg tak sadap kau dangar2 tu, sya minta maaf,,cuba kau kasi kanal2 nama kau yg betul2,,sbp sya tak perna jumpa nama ni dan apa lg bercrita d dapan2 sya..terus terang sya tak kenal kau ni,,kau kol sya la 0165098062-0142047149 atau kau bagi sya no hp kau,,kalau bilang sya tak sambut tel orang sya rasa tu tuduhan tak betul,,sya selalu ba d keningau ni hari2 orang jumpa sya,,

Mr... Abol.... bila itu Edgar mo membayar.... Basketball ... hari2 ko jumpa urang...... tapi hu.ha.hu ha.... ja bikin apa......Apa bah alasan kamu nie yang lambat betul membayar.... Duit pengeluaran kena tahan ka....

Slmt dtg ke Sfx MR EBOL @ ABEL dari APIN APIN... EBOL ABEL http://ms-my.facebook.com/people/Ebol-Abel/100001275602616

Kita putuskan disini spt ckp Mr.Kumbit...
bila itu Edgar mo membayar.... Basketball... hari2 ko jumpa urang...... tapi hu.ha.hu ha.... ja bikin apa......Apa bah alasan kamu nie yang lambat betul membayar.... Duit pengeluaran kena tahan ka....

Akhirnya ada jurucakap rasmi Edgar Keningau suda... bank Malaysia tiada masalah dalam masuk dan keluar duit melalui trading forex, kalau dah sampai berbulan-bulan, itu saya tak faham. Urusan bank sekarang ini online, bukan manual macam dulu. Klik saja dah masuk. Izin sia copy paste pertanyaan Tn.Kumbit, "bila itu Edgar mo membayar.... Basketball... hari2 ko jumpa urang...... tapi hu.ha.hu ha.... ja bikin apa......Apa bah alasan kamu nie yang lambat betul membayar.... Duit pengeluaran kena tahan ka...."

Saya salin terus pertanyaan ini untuk dijawab.

Akhirnya ada jurucakap rasmi Edgar Keningau suda... bank Malaysia tiada masalah dalam masuk dan keluar duit melalui trading forex, kalau dah sampai berbulan-bulan, itu saya tak faham. Urusan bank sekarang ini online, bukan manual macam dulu. Klik saja dah masuk. Izin sia copy paste pertanyaan Tn.Kumbit, "bila itu Edgar mo membayar.... Basketball... hari2 ko jumpa urang...... tapi hu.ha.hu ha.... ja bikin apa......Apa bah alasan kamu nie yang lambat betul membayar.... Duit pengeluaran kena tahan ka...."

torukakang
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-06-29
Number of posts: 229
Job: kira2 mau balajar memorex ba...
Age: 33
Location: Menggatal

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by torukakang on 23rd January 2011, 22:42

limpas dulu ah!!..siapa2 yang suda kana bayar tu, pandai2 la PM ah untuk balanja.

SignalPercuma
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2010-01-09
Number of posts: 240
Job: SignalPercumaFX
Age: 46
Location: Lawas,Sarawak

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by SignalPercuma on 23rd January 2011, 22:57

SignalPercuma wrote:hehe... macam tau suda kesudahannya! Very Happy

diakhirnya... dgn alasan duit nda bulih dikeluarkan suda, sbb dalam kemaskini untuk pengagihan bonus,komisen,sewaan dan mcm2 lagi.

kemudian dijanjikan akan dibyr hujung bulan, awal bulan, bulan depan.... SANGKUT Rolling Eyes Sudah habiss bah byr itu ini…..

bila sudah kecoh... kurang/tiada sudah yang mau join!
...MAU BAYAR PAKAI APA???

KEMUDIAN...

buat sesuatu yang WAJAR untuk dapatkan duit SEGERA...

macamana?.... Lunch GRAND FUNCTION...VVIP hadir! ... just for show off la kan!
wahh sure banyak yang join sebab sudah PERCAYA skim sudah berjaya, maju dan tiada masalah duit lagi.
apa lagi berebut dan berkerumun orang baru join. 10K, 30K, 50K dan ada yg sampai 500K.... dan ada juga pelabur lama "menambah pelaburan"... sian Evil or Very Mad

dengan duit yang melimpah drp PELABUR baru... mereka dapatlah byr "orang2 tertentu" sahaja. yang lain?? ..... hehe

LAST ... no more withdrawal sebab skim "sedang disiasat" kunu, akaun dibekukan! kena tunggu hasil siasatan dlm 1-2bulan lagi hehe

TUNGGU PUNYA TUNGGU, PUNYA TUNGGU.... TUNGGUUUUUUUUUUUUUUU

Sejarah telah membuktikan.... tunggu lah….

…SUDAH NASIB KO LA LABU…


****************************************************************************************************
Gagal Profit & Sering MC?? Dapatkan Signal Forex Percuma Di SINI

ENTRY DENGAN BIJAK...RISIKO TANGGUNG SENDIRI


InstaForex

aramaiti
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-23
Number of posts: 3
Job: putung gata
Age: 24
Location: kb

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by aramaiti on 24th January 2011, 00:06

pandai betul c andy & co mengumpan org utk melabur di edgar. Mr A diwar-warkan tidak pernah rugi. Walaupun tidak ambil pip banyak tapi konsisten. dia ambi 15 pip saja tiap kali trade tapi sentiasa untung... maka org yg slalu rugi main forex pun termakan umpan jg, mcm sa. Apakah tidak.... kalau ada 10 lot, dapat jg usd150 tiap kali trade. kana putung pun usd5 bagi setiap lot, masi ada untung usd100. ada jg rm320.. siapa mau bagi.... jadi membagi juga sa duit sama eastern rich di tngkat 1 sabala karamunsing.... silaka.....!!!! rupanya dorg kasi main sj itu duit kitaorang. duit org yg masuk kemudian diguna utk bayar duit org yg masuk lebih dahulu. itu akaun edgar platform tipu saja... dia bpakat sama org buat platform edgar utk tipu kitaorang... dia kenampakan untung saja pasal tipu. tulah bila buat pengeluaran tidak dapat.... silaka betul... kalau betul dia pandai main forex, napa dia susah2 cari org...?? silaka... napa sa tidak fikir ni macam sebelum p bg dia duit. harap2 dia kana smbar petir!!!!!!!!!!!!!!!!

Pleomax
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-12-11
Number of posts: 16
Job: Tanam sayur
Age: 38
Location: Tambunan

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Pleomax on 24th January 2011, 00:26

Matanoi wrote:
platun wrote:
Tajau wrote:
kumbit wrote:
kLboy74 wrote:easternsucks.,,kalau la kita perna jumpa perna cerita2 dan terdapat pula bahasa sya yg tak sadap kau dangar2 tu, sya minta maaf,,cuba kau kasi kanal2 nama kau yg betul2,,sbp sya tak perna jumpa nama ni dan apa lg bercrita d dapan2 sya..terus terang sya tak kenal kau ni,,kau kol sya la 0165098062-0142047149 atau kau bagi sya no hp kau,,kalau bilang sya tak sambut tel orang sya rasa tu tuduhan tak betul,,sya selalu ba d keningau ni hari2 orang jumpa sya,,

Mr... Abol.... bila itu Edgar mo membayar.... Basketball ... hari2 ko jumpa urang...... tapi hu.ha.hu ha.... ja bikin apa......Apa bah alasan kamu nie yang lambat betul membayar.... Duit pengeluaran kena tahan ka....

Slmt dtg ke Sfx MR EBOL @ ABEL dari APIN APIN... EBOL ABEL http://ms-my.facebook.com/people/Ebol-Abel/100001275602616

Kita putuskan disini spt ckp Mr.Kumbit...
bila itu Edgar mo membayar.... Basketball... hari2 ko jumpa urang...... tapi hu.ha.hu ha.... ja bikin apa......Apa bah alasan kamu nie yang lambat betul membayar.... Duit pengeluaran kena tahan ka....

Akhirnya ada jurucakap rasmi Edgar Keningau suda... bank Malaysia tiada masalah dalam masuk dan keluar duit melalui trading forex, kalau dah sampai berbulan-bulan, itu saya tak faham. Urusan bank sekarang ini online, bukan manual macam dulu. Klik saja dah masuk. Izin sia copy paste pertanyaan Tn.Kumbit, "bila itu Edgar mo membayar.... Basketball... hari2 ko jumpa urang...... tapi hu.ha.hu ha.... ja bikin apa......Apa bah alasan kamu nie yang lambat betul membayar.... Duit pengeluaran kena tahan ka...."

Saya salin terus pertanyaan ini untuk dijawab.

Akhirnya ada jurucakap rasmi Edgar Keningau suda... bank Malaysia tiada masalah dalam masuk dan keluar duit melalui trading forex, kalau dah sampai berbulan-bulan, itu saya tak faham. Urusan bank sekarang ini online, bukan manual macam dulu. Klik saja dah masuk. Izin sia copy paste pertanyaan Tn.Kumbit, "bila itu Edgar mo membayar.... Basketball... hari2 ko jumpa urang...... tapi hu.ha.hu ha.... ja bikin apa......Apa bah alasan kamu nie yang lambat betul membayar.... Duit pengeluaran kena tahan ka...."

Jangan salahfaham, BUKAN EDGAR YANG HARUS DIPERSALAHKAN DALAM SOAL INI. EDGAR INI HANYA KARTUN SAJA YANG DIJADIKAN PLATFORM UNTUK MENJALANKAN URUSNIAGA FOREX... KONONNYA. Sebenarnya yang bertanggungjawab memunggut, mengutip dan mengambil duit investor2 ialah Company yang bernama EASTERN RICH. Yang punya Company ini kita sudah tahu. Agen2 yang terkenal di Keningau & KK pun kita sudah tahu.

Saya harap JURUCAKAP EASTERN RICH MR.EBOL@ABEL ini dapat mengeluarkan kenyataan dan jawapan rasmi berkaitan persoalan2 yang saya copy&paste drp investor2 yg belum terjawab:


Akhirnya ada jurucakap rasmi Edgar Keningau suda... bank Malaysia tiada masalah dalam masuk dan keluar duit melalui trading forex, kalau dah sampai berbulan-bulan, itu saya tak faham. Urusan bank sekarang ini online, bukan manual macam dulu. Klik saja dah masuk. Izin sia copy paste pertanyaan Tn.Kumbit, "bila itu Edgar mo membayar.... Basketball... hari2 ko jumpa urang...... tapi hu.ha.hu ha.... ja bikin apa......Apa bah alasan kamu nie yang lambat betul membayar.... Duit pengeluaran kena tahan ka...."[/quote]

kLboy74
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-01-07
Number of posts: 15
Job: hehehehe
Age: 39
Location: selangor

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by kLboy74 on 24th January 2011, 12:04

kumit,raja badus,aramaiti,,kamu ada buka akaun ka ni d edgar,,kalau ada sila hubungi sya,,tapi kalau tiada jangan kamu sibuk2 sana kasi racun2 hati orang,,sebarang pertanyan di sabahforex ni sya tak menjawap,,kita mau terus hubunggi sya pada bila2 masa....

kLboy74
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-01-07
Number of posts: 15
Job: hehehehe
Age: 39
Location: selangor

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by kLboy74 on 24th January 2011, 12:41

tiada pun mau kol2 sya ni,,,

Starringfx
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-02
Number of posts: 15
Job: fx trade
Age: 38
Location: KK

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Starringfx on 24th January 2011, 12:48

kau ini kLbuy - dia punya logik ialah, diurang ini propesional mana ada masuk cikai broker macam egdar
sayapun tiada masuk habis saya tidak ngam kau punya serita pasal teknik trade pair UJ.
saya punya kawan yg masuk dia selalu telipaun kau bah, tapi balik balik alasan yg sama
terbaru dia bilang akan dibayar bulan 3.. ujung taun 2009 dia masuk
mangsa kau ialah yang buta forex dan tidak masuk ini forum.. jadi ini forum membantu
sesama trader sebagai satu komuniti.
sayapun malas mau talipun kau, tiada kana mengana, tapi yang terkana itu kawan saya bah. dia tidak tau pasal forex

kLboy74
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-01-07
Number of posts: 15
Job: hehehehe
Age: 39
Location: selangor

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by kLboy74 on 24th January 2011, 13:41

starringfx...siapa tu orang kawan kau,,cuba kau kasi tahu nama dia,,cuba suru dia kol sya lg,,

kumbit
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-08-15
Number of posts: 126
Job: Pamungut Sikarap
Age: 36
Location: keningau

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by kumbit on 24th January 2011, 13:51

kLboy74 wrote:tiada pun mau kol2 sya ni,,,
Starringfx wrote:kau ini kLbuy - dia punya logik ialah, diurang ini propesional mana ada masuk cikai broker macam egdar
sayapun tiada masuk habis saya tidak ngam kau punya serita pasal teknik trade pair UJ.
saya punya kawan yg masuk dia selalu telipaun kau bah, tapi balik balik alasan yg sama terbaru dia bilang akan dibayar bulan 3.. ujung taun 2009 dia masuk mangsa kau ialah yang buta forex dan tidak masuk ini forum.. jadi ini forum membantu
sesama trader sebagai satu komuniti.
sayapun malas mau talipun kau, tiada kana mengana, tapi yang terkana itu kawan saya bah. dia tidak tau pasal forex

Kol ko apa guna.....?ko mo membayar ka nanti.... silap2 nanti betumbuk..... gara2 mendengar alasan kamu nie.... saya punya kawan yg masuk dia selalu telipaun kau bah, tapi balik balik alasan yg sama terbaru dia bilang akan dibayar bulan 3.....Begini jawapan ko kalau kena telefon.... Menyampah Man.... sekali lagi.saya tanya?... Kenapa bah kamu ni lambat membayar....... sedangkan untung banyak....... jelas2 bank tiada kena mengena dalam hal pengeluaran ini.....

Tajau
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-12-09
Number of posts: 21
Job: MEMANCING
Age: 44
Location: KK

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Tajau on 24th January 2011, 15:43

kLboy74 wrote:tiada pun mau kol2 sya ni,,,

Puas sudah kol2 ko ni, sakit telinga kena pekik2.. teriak2.. jwpn sama ja ko bagi tu, apa ko cakap tu.. "saya skrg tidak atur itu withdrawal lagi, tugas saya skrg ini tukang kasih jelas sama pelabur2 Edgar yang cakap Edgar ini tipu pelabur... kalau mo tanya pasal withdrawal, pi sana jumpa si Ester dia tu skrg yg atur itu withdrawal... kalau urgent sangat, pi merayu sama dia..." Betul la apa yg Matanoi dll cakap pasal ko dlm thread ini.

Saya cabar ko, oleh sbb ko kata tak nak jawap apa2 persoalan dlm forum ini... Beginilah, sila buat kenyataan rasmi hitam putih dalam bentuk surat rasmi yg ditandatangan oleh kamu, kenyataan rasmi hitam putih dalam bentuk surat rasmi drp EASTERN RICH bahawa kamu akan bayar kpd investor2 pada sekian haribulan yg kamu janjikan. Selain itu, dlm surat itu juga kamu berilah mcm2 alasan apa pasal berlaku kelewatan sampai berbulan2 tidak bayar kpd investor. Amcm, ko beranikah?

Jgn asyik jwb guna air liur, tidak masuk book sudah itu skrg, lali sudah kami dengar. Kamu sedia itu surat yg saya cakap, bagi tuju kpd semua investor. Harap minggu ini kamu dpt kasih sedia, kalau sudah ada, nanti ramai2 kami pi ambil itu surat di pejabat kamu dekat Restoran Rosemary Keningau.

Tiada guna sudah mo kol2 ko... masak sudah kami tabiat ko...sampai duit kami jadi abu pun tiada hasil tu kalau cakap pakai mulut @ air liur. Baik pakai hitam putih dlm bentuk surat yang ditandatangani oleh kamu. Jadi apa2 hal belakang hari senang kita atur.

Berani ka..? Apa lagi alasan kamu? Jgn takut bah... berani kerana benar! Kalau EASTERN RICH betul... EDGAR betul... saya rasa tiada masalah untuk kamu buat kenyataan rasmi hitam putih dlm bentuk surat yg ditandatangani oleh pihak EASTERN RICH... kan? Jgn lupa, penganjur skim ini yg top disebut seluruh Sabah dan kamu sekali yg turut terkenal tolong tandatangan surat itu nanti.

Ok bah kan? Amcm..? Ada berani buatkah..? Bila boleh buat..? Bila boleh sedia..? Bila kami ramai2 boleh ambil itu surat..? Jgn risau, nanti saya boleh sebar2 semua investor utk ramai2 ambil surat itu nanti.

SignalPercuma
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2010-01-09
Number of posts: 240
Job: SignalPercumaFX
Age: 46
Location: Lawas,Sarawak

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by SignalPercuma on 24th January 2011, 16:44

UP lagi..

Sulangkir wrote:

Saya telah mengikuti perjalanan thread ini dengan penuh minat, kepada usernama 'Orangbaik'.. Bagus juga kita panjangkan hal Edgar ini termasuk ejen-ejen yang menjalankan aktiviti mengutip deposit wang untuk tujuan pelaburan Skim Edgar ini ke pengetahuan pihak berkuasa. Untuk pengetahuan 'Orangbaik' yang bersungguh-sungguh hendak menghantar orang ke penjara, sebenarnya ianya perlu melalui proses mahkamah dahulu. Justeru, saya sangat bersetuju terhadap cadangan 'Orangbaik' itu dengan berpegangkan kepada prinsip 'BERANI KERANA BENAR, TAKUT KERANA SALAH'. Bila kes ini sudah dibicarakan di Mahkamah secara tidak langsung hal Edgar ini akan terbongkar sampai ke akar-akarnya sekali.

Daripada penilaian saya membaca aduan-aduan yang ditulis dalam thread ini dan juga berdasarkan pengalaman serta pengetahuan saya dalam kes-kes sebegini didapati terdapat unsur-unsur yang amat meragukan. Laporan polis boleh dibuat dan siasatan di bawah Seksyen 420 Kanun Keseksaan kerana menipu boleh dijalankan. Dalam pada itu juga, siasatan juga akan dijalankan di bawah Seksyen 25(1) Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan 1989 (BAFIA) dan Seksyen 4(1) Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pembanterasan Pembiayaan Keganasan 2001 (AMLATFA).

Walaubagaimanapun, tanpa adanya laporan daripada mangsa kepada pihak-pihak yang berwajib seperti pihak Polis dan aduan kepada Bank Negara Malaysia pihak berkuasa sukar untuk bertindak menjalankan siasatan.

Nasihat saya kepada siapa yang telah terjebak dan telah menjadi mangsa terhadap skim pelaburan seperti ini, tindakan APA YANG PERLU ANDA BUAT IALAH - SILA HANTAR MAKLUMAT LANJUT ATAU ADUAN ANDA KEPADA BANK NEGARA MALAYSIA SEPERTI BERIKUT:

Alamat:
Unit Penyiasatan Khas
Bank Negara Malaysia
Jalan Dato' Onn
50480 Kuala Lumpur

Faksimili: 03-26987467
E-mel: upkinfo@bnm.gov.my

Sila juga hubungi di nombor telefon yang berikut:
Tel.: 03-2691 5090 / 2698 4163 / 2691 0824 / 2692 6482 / 2694 2143

Selain itu,
LAPOR PENIPUAN ATAU MENDAPATKAN BANTUAN:
Jika ada mempunyai sebarang maklumat yang berkaitan dengan skim kewangan haram, atau menjadi mangsa skim tersebut dan ingin mendapatkan nasihat anda boleh terus menghubungi Pusat Khidmat Pelanggan:

BNMTELELINK (Call Centre)

Tel.: 1-300-88-5465 (1-300-88-LINK)

Fax: 03-2174 1515

SMS to 15888: BNM TANYA [your report / query]

Email: bnmtelelink@bnm.gov.my

Masa pejabat: 9.00 a.m. - 5.00 p.m. (Isnin - Jumaat)



BNMLINK (Walk-in Centre)

Ground Floor, D Block,

Bank Negara Malaysia,

Jalan Dato' Onn

50480 Kuala Lumpur


Masa pejabat: 9.00 a.m. - 5.00 p.m. (Isnin - Jumaat)

Untuk makluman anda juga, laporan polis berkaitan perkara ini boleh dilakukan secara berkumpulan atau beberapa orang ataupun juga secara individu. Walaubagaimanapun, saya mencadangkan agar anda berhubung dengan rakan-rakan anda yang lain yang terjebak dalam skim ini untuk berbincang dalam menyediakan laporan polis tersebut agar ianya dapat diselaraskan. Sebaiknya laporan polis tersebut perlulah ditaip terlebih dahulu. Kandungan laporan polis tersebut juga perlulah merangkumi nama-nama ejen yang terlibat, alamat tempat tinggal, alamat tempat berkerja dan nombor telefon ejen-ejen (jika ada), di samping nama syarikat dengan maklumat apa aktiviti yang dijalankan serta permasalahan yang dihadapi oleh mangsa. Melalui maklumat tersebut, Suruhanjaya Telekomunikasi dan Multimedia dengan mudah boleh menjalankan siasatan untuk mendapatkan bukti-bukti yang diperlukan. Dalam pada itu juga, sila sertakan juga sebarang dokumen seperti akaun aktiviti pelaburan anda, gambar-gambar ejen dan aktiviti yang dijalankan oleh pihak syarikat serta rakaman audio atau video (jika ada). Kerana ini akan lebih memudahkan lagi siasatan dijalankan.

Untuk makluman 'Orangbaik', IP address anda juga boleh dikenalpasti memandangkan anda juga terlibat dan mempunyai maklumat berkaitan kegiatan skim ini dan diharapkan juga anda boleh membantu siasatan tersebut kelak.

Sebelum melabur kepada mana-mana skim, saya nasihatkan anda menyemak latar belakang syarikat atau membuat pertanyaan dengan menghubungi Bank Negara sama ada menerusi pusat perkhidmatan pelanggan, iaitu BNMLINK atau BNM TELELINK di talian 1-300-88-5465.

Sementara itu, untuk mendapatkan maklumat lanjut berhubung aktiviti penipuan kewangan, orang ramai dinasihatkan melawat laman Amaran Penipuan Kewangan di http://fraudalert.bnm.gov.my. Bagi anda yang telah terjebak ataupun merasakan telah terpedaya terhadap mana-mana skim pelaburan yang berunsurkan penipuan, anda tidak perlu merasa takut untuk melaporkan hal ini kepada pihak yang berwajib, disebabkan andalah yang sebenarnya telah menjadi mangsa. Malah melalui bantuan anda, secara tidak langsung, maklumat yang diberikan akan dapat menangani Jenayah Penipuan Kewangan dan membawa mereka yang bertanggunjawab ke muka pengadilan. Di samping itu juga akan dapat mengelakkan daripada ramai lagi mangsa yang mungkin akan terjebak dan terpedaya terhadap skim-skim yang meragukan. Sekian, terima kasih.


****************************************************************************************************
Gagal Profit & Sering MC?? Dapatkan Signal Forex Percuma Di SINI

ENTRY DENGAN BIJAK...RISIKO TANGGUNG SENDIRI


InstaForex

kLboy74
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-01-07
Number of posts: 15
Job: hehehehe
Age: 39
Location: selangor

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by kLboy74 on 24th January 2011, 17:19

Puas sudah kol2 ko ni, sakit telinga kena pekik2.. teriak2.. jwpn sama
ja ko bagi tu, apa ko cakap tu.. "saya skrg tidak atur itu withdrawal
lagi, tugas saya skrg ini tukang kasih jelas sama pelabur2 Edgar yang
cakap Edgar ini tipu pelabur... kalau mo tanya pasal withdrawal, pi sana
jumpa si Ester dia tu skrg yg atur itu withdrawal... kalau urgent
sangat, pi merayu sama dia..." Betul la apa yg Matanoi dll cakap pasal
ko dlm thread ini.

Saya cabar ko, oleh sbb ko kata tak nak jawap
apa2 persoalan dlm forum ini... Beginilah, sila buat kenyataan rasmi
hitam putih dalam bentuk surat rasmi yg ditandatangan oleh kamu,
kenyataan rasmi hitam putih dalam bentuk surat rasmi drp EASTERN RICH
bahawa kamu akan bayar kpd investor2 pada sekian haribulan yg kamu
janjikan. Selain itu, dlm surat itu juga kamu berilah mcm2 alasan apa
pasal berlaku kelewatan sampai berbulan2 tidak bayar kpd investor.
Amcm, ko beranikah?

Jgn asyik jwb guna air liur, tidak masuk book
sudah itu skrg, lali sudah kami dengar. Kamu sedia itu surat yg saya
cakap, bagi tuju kpd semua investor. Harap minggu ini kamu dpt kasih
sedia, kalau sudah ada, nanti ramai2 kami pi ambil itu surat di pejabat
kamu dekat Restoran Rosemary Keningau.

Tiada guna sudah mo kol2
ko... masak sudah kami tabiat ko...sampai duit kami jadi abu pun tiada
hasil tu kalau cakap pakai mulut @ air liur. Baik pakai hitam putih dlm
bentuk surat yang ditandatangani oleh kamu. Jadi apa2 hal belakang
hari senang kita atur.

Berani ka..? Apa lagi alasan kamu? Jgn takut bah... berani kerana benar! Kalau EASTERN RICH betul... EDGAR betul...
saya rasa tiada masalah untuk kamu buat kenyataan rasmi hitam putih dlm
bentuk surat yg ditandatangani oleh pihak EASTERN RICH... kan? Jgn
lupa, penganjur skim ini yg top disebut seluruh Sabah dan kamu sekali yg
turut terkenal tolong tandatangan surat itu nanti.

Ok bah kan?
Amcm..? Ada berani buatkah..? Bila boleh buat..? Bila boleh sedia..?
Bila kami ramai2 boleh ambil itu surat..? Jgn risau, nanti saya boleh
sebar2 semua investor utk ramai2 ambil surat itu nanti.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


tajau...sya rasa sya tak pelu berusan dengan kau,,sbp kau tak tahu perkara sebanarnya,,,jdi cukup d sini saja sya tinjau ni SF,,jadi sesiapa yg ingin mengtahui maklumat selanjutnya..sila hubungi sya melalui d talian sya atau datang kat ofis,,tq.tq,,good bye sabahforex...heheheheheh

kLboy74
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-01-07
Number of posts: 15
Job: hehehehe
Age: 39
Location: selangor

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by kLboy74 on 24th January 2011, 17:30

tompanai-tompanai ngawi...kanou no mogisompuru-puru sumuang dot forex..osonong ti ogumu untung,,,hiti kou poh tajau.kumit om it tambalut2, omu okuno de sumuang hiti SABAHFOREX..isai nopo ominat dot tumanud dot forex nga obuli hubungon oku kio..hehehehehe

Rodriguez
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-09-23
Number of posts: 105
Job: business
Age: 30
Location: kota kinabalu

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Rodriguez on 24th January 2011, 21:14

PERSOALAN UTAMA SEKARANG INI IALAH EDGAR DICAM SEBAGAI FOREX SCAM ...
Kalau urusniaga di EDGAR lancar , tiada pun orang mau komplen komplen sehingga tread ni sudah ada 200 post.

PERSONALITY ANDY JUNIS SUDAH DIKENALI sejak 10 tahun lepas bila beliau bersama EDWIN LAIMIN @ ARWINN adalah ejen kepada ZILLION WEALTH berniaga commodity. DI sana juga habis duit investor kena kasi margin call , hancur lebur rugi semua ada .. well high risk investment apa nak harap kan..

Kemunculan semula Beliau pada awalnya bersama EDGAR melalui ceramahnya di Keningau adalah bertujuan utk membersihkan namanya konon kerana dikotorkan oleh saudara EDWIN , rakan kongsi beliau dahulu . Edwin telah memburuk burukkan namanya dengan menyatakan broker TOP STAR DEVELOPMENT telah dioperasi oleh ANDY dan lesapkan duit orang . PAdahal mereka ni sama sama pemain yg bertanggungjawab melesapkan wang wang akaun akaun org org tua yg baru pencen , habis wang graduiti angkara mereka berdua ni.. Lepas tu berpecah dan berkawan semula..
Mereka ni salaing tolong menolong dan saling tuduh menuduh antara satu sama lain .. buat wayang kulit .. hahahaha.. hebat juga wanyang hindustan mereka ni... boleh bikin MOVIE bertajuk ' THE COLLAPSE OF EDGAR INTERNATIONAL ' mcm tu di wall street.

SO CERITA UTAMA IALAH BILA WANG WANG INVESTOR TU BOLEH DIKELUARKAN. ADAKAH SAUDARA EBOL YG TUKANG BANK IN , ATAU SIAPA ?

BANK IN GUNA CASH DEPOSIT MACHINE ITU ADALAH SATU CIRI CIRI YG TIDAK BETUL DALAM URUSNIAGA FOREX.. MCM MANA REGISTER DI NEW ZEALAND , bayar guna bank in tempatan.. APA NI ??? TERANG TERANG SCAMMMMMMMMMMMMMM..

KONSEP MANAGED AKAUN YG DINYATAKAN ADA 2 JENIS :-
a) POOL SYSTEM - semua wang diserahkan kepada seorang trader dan profit akan dibayar setiap bulan. kalau trader jujur no problem . tapi kalau trader lari bawa wang , habis KO juga..

b) MANAGED AKAUN DENGAN REGISTER UNDER AFFILIATE - semua investor join under satu sponsor . jika trader buat trade dia akan dapat komisyen
. Ini seperti EDGAR INTERNATIONAL , ANDY ADALAH AFFILIATE setiap trade dia akan dapat 5 pips bergantung kpd saiz lot...

BAGI MEREKA YG MENGETAHUI MODUS OPERANDI I-TRADER , tentu tidak akan join dengan edgar . Sebab operasi mereka ni berunsur ragu ragu..
Umpan besar gula gula diberikan kepada semua investor awal, so semua org cerita bagus. apa lagi EJEN EJEN seperti EBOL yg hebat dengan tutur kata KELENTONG... jangan cuba mencabar investor investor tentang withdrawal... perkara ini amat sensitive..
BAYAR SAJA KALAU ORG MINTA BALIK DUIT MEREKA , BARULAH KITA PERCAYA BAHAWA EDGAR NI BAIK , KALAU TIDAK TENTULAH ANDY DAN EBOL YG DICAP SEBAGAI ORG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB...

BAYAR SAJALAH ANDY , DUIT DUIT ORG KAMPUNG TU , KAU TAK KESIAHAN KAH ORG KENINGAU , ORG TEMPAT TUMPAH DARAH KAU,
KAU SCAM SAJA INVESTOR INVESTOR DARI SINGAPORE ATAU DARI MANA MANA SAJA TU , KASI SALUR KE SINI ... TULUNG ORG KENINGAU..

EBOL , ANDA ADALAH ORG PALING WANTED DI KENINGAU , KASI JADUAL BILA BOLEH BAYAR PENDING WITHDRAWAL TU... BARULAH KAU DIPUJI ,

HIDUP ABEL @ EBOL ....

Matanoi
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-20
Number of posts: 13
Job: forumex
Age: 48
Location: Keningau

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Matanoi on 24th January 2011, 22:30

kLboy74 wrote:tampanai-tampanai ngai,,,yaku te EBOLABEL..siapa bilang sya melarikan diri,,sya selalu jumpa tu yg buka akaun forex d edgar ba,,,kalau kamu tak puas hati cuba kol sya lg 0165098062,,sya tak mau layan d sabahforex ni,,kalau kamu betul2 minta penjalasan kol sya ba,,perhatian kepada rakan2 edgar,,jangan kamu dengar2 fitnah semata2,,semua rakan2 edgar cuba kamu rujuk ejan2 masing2 untuk maklumat yang betul..ni no sya lg 0142047149,,perhatian kepada orang2 yg tak perpuas hati dengan kami,,sila bagi no kamurang sya akan kol kamu semua,,

MR EBOL @ ABEL dari APIN APIN... EBOL ABEL http://ms-my.facebook.com/people/Ebol-Abel/100001275602616

Matanoi
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-20
Number of posts: 13
Job: forumex
Age: 48
Location: Keningau

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Matanoi on 24th January 2011, 22:50

Tajau wrote:
kLboy74 wrote:tiada pun mau kol2 sya ni,,,

Puas sudah kol2 ko ni, sakit telinga kena pekik2.. teriak2.. jwpn sama ja ko bagi tu, apa ko cakap tu.. "saya skrg tidak atur itu withdrawal lagi, tugas saya skrg ini tukang kasih jelas sama pelabur2 Edgar yang cakap Edgar ini tipu pelabur... kalau mo tanya pasal withdrawal, pi sana jumpa si Ester dia tu skrg yg atur itu withdrawal... kalau urgent sangat, pi merayu sama dia..." Betul la apa yg Matanoi dll cakap pasal ko dlm thread ini.

Saya cabar ko, oleh sbb ko kata tak nak jawap apa2 persoalan dlm forum ini... Beginilah, sila buat kenyataan rasmi hitam putih dalam bentuk surat rasmi yg ditandatangan oleh kamu, kenyataan rasmi hitam putih dalam bentuk surat rasmi drp EASTERN RICH bahawa kamu akan bayar kpd investor2 pada sekian haribulan yg kamu janjikan. Selain itu, dlm surat itu juga kamu berilah mcm2 alasan apa pasal berlaku kelewatan sampai berbulan2 tidak bayar kpd investor. Amcm, ko beranikah?

Jgn asyik jwb guna air liur, tidak masuk book sudah itu skrg, lali sudah kami dengar. Kamu sedia itu surat yg saya cakap, bagi tuju kpd semua investor. Harap minggu ini kamu dpt kasih sedia, kalau sudah ada, nanti ramai2 kami pi ambil itu surat di pejabat kamu dekat Restoran Rosemary Keningau.

Tiada guna sudah mo kol2 ko... masak sudah kami tabiat ko...sampai duit kami jadi abu pun tiada hasil tu kalau cakap pakai mulut @ air liur. Baik pakai hitam putih dlm bentuk surat yang ditandatangani oleh kamu. Jadi apa2 hal belakang hari senang kita atur.

Berani ka..? Apa lagi alasan kamu? Jgn takut bah... berani kerana benar! Kalau EASTERN RICH betul... EDGAR betul... saya rasa tiada masalah untuk kamu buat kenyataan rasmi hitam putih dlm bentuk surat yg ditandatangani oleh pihak EASTERN RICH... kan? Jgn lupa, penganjur skim ini yg top disebut seluruh Sabah dan kamu sekali yg turut terkenal tolong tandatangan surat itu nanti.

Ok bah kan? Amcm..? Ada berani buatkah..? Bila boleh buat..? Bila boleh sedia..? Bila kami ramai2 boleh ambil itu surat..? Jgn risau, nanti saya boleh sebar2 semua investor utk ramai2 ambil surat itu nanti.

Rujuk post 249 kLboy74
tajau...sya rasa sya tak pelu berusan dengan kau,,sbp kau tak tahu
perkara sebanarnya,,,jdi cukup d sini saja sya tinjau ni SF,,jadi
sesiapa yg ingin mengtahui maklumat selanjutnya..sila hubungi sya
melalui d talian sya atau datang kat ofis,,tq.tq,,good bye
sabahforex...heheheheheh


Kesimpulan... bijak Tajau perangkap dia untuk buat Statement Rasmi Hitam Putih Diluar Forum Sfx, Surat Rasmi yang ditandatangani... [i]masuk perangkap sudah dia, kenapa takut & tidak berani... kita boleh buat kesimpulan sudah... kenapa takut? kenapa tidak berani? Kalau guna mulut bermodalkan air liur saja, hari ini cakap lain... esok cakap tukar lain... apa guna kol2, cerita, lagu sama juga... kalau betul ikhlas & jujur terhadap investor, tidak salah pihak Eastern Rich terima cadangan Tajau itu. Alasan dia - tak nak jawab sebarang persoalan dalam Forum Sfx... tapi bila Tajau minta dia jawab diluar Forum Sfx secara rasmi... takut pula dia. Kenapa mereka takut buat [/i]Statement Rasmi kepada para investor???

Matanoi
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-20
Number of posts: 13
Job: forumex
Age: 48
Location: Keningau

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Matanoi on 24th January 2011, 23:09

Rodriguez wrote:PERSOALAN UTAMA SEKARANG INI IALAH EDGAR DICAM SEBAGAI FOREX SCAM ...
Kalau urusniaga di EDGAR lancar , tiada pun orang mau komplen komplen sehingga tread ni sudah ada 200 post.

PERSONALITY ANDY JUNIS SUDAH DIKENALI sejak 10 tahun lepas bila beliau bersama EDWIN LAIMIN @ ARWINN adalah ejen kepada ZILLION WEALTH berniaga commodity. DI sana juga habis duit investor kena kasi margin call , hancur lebur rugi semua ada .. well high risk investment apa nak harap kan..

Kemunculan semula Beliau pada awalnya bersama EDGAR melalui ceramahnya di Keningau adalah bertujuan utk membersihkan namanya konon kerana dikotorkan oleh saudara EDWIN , rakan kongsi beliau dahulu . Edwin telah memburuk burukkan namanya dengan menyatakan broker TOP STAR DEVELOPMENT telah dioperasi oleh ANDY dan lesapkan duit orang . PAdahal mereka ni sama sama pemain yg bertanggungjawab melesapkan wang wang akaun akaun org org tua yg baru pencen , habis wang graduiti angkara mereka berdua ni..
Lepas tu berpecah dan berkawan semula..
Mereka ni salaing tolong menolong dan saling tuduh menuduh antara satu sama lain .. buat wayang kulit .. hahahaha.. hebat juga wanyang hindustan mereka ni... boleh bikin MOVIE bertajuk ' THE COLLAPSE OF EDGAR INTERNATIONAL ' mcm tu di wall street.

SO CERITA UTAMA IALAH BILA WANG WANG INVESTOR TU BOLEH DIKELUARKAN. ADAKAH SAUDARA EBOL YG TUKANG BANK IN , ATAU SIAPA ?

BANK IN GUNA CASH DEPOSIT MACHINE ITU ADALAH SATU CIRI CIRI YG TIDAK BETUL DALAM URUSNIAGA FOREX.. MCM MANA REGISTER DI NEW ZEALAND , bayar guna bank in tempatan.. APA NI ??? TERANG TERANG SCAMMMMMMMMMMMMMM..

KONSEP MANAGED AKAUN YG DINYATAKAN ADA 2 JENIS :-
a) POOL SYSTEM - semua wang diserahkan kepada seorang trader dan profit akan dibayar setiap bulan. kalau trader jujur no problem . tapi kalau trader lari bawa wang , habis KO juga..

b) MANAGED AKAUN DENGAN REGISTER UNDER AFFILIATE - semua investor join under satu sponsor . jika trader buat trade dia akan dapat komisyen
. Ini seperti EDGAR INTERNATIONAL , ANDY ADALAH AFFILIATE setiap trade dia akan dapat 5 pips bergantung kpd saiz lot...

BAGI MEREKA YG MENGETAHUI MODUS OPERANDI I-TRADER , tentu tidak akan join dengan edgar . Sebab operasi mereka ni berunsur ragu ragu..
Umpan besar gula gula diberikan kepada semua investor awal, so semua org cerita bagus. apa lagi EJEN EJEN seperti EBOL yg hebat dengan tutur kata KELENTONG... jangan cuba mencabar investor investor tentang withdrawal... perkara ini amat sensitive..
BAYAR SAJA KALAU ORG MINTA BALIK DUIT MEREKA , BARULAH KITA PERCAYA BAHAWA EDGAR NI BAIK , KALAU TIDAK TENTULAH ANDY DAN EBOL YG DICAP SEBAGAI ORG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB...

BAYAR SAJALAH ANDY , DUIT DUIT ORG KAMPUNG TU , KAU TAK KESIAHAN KAH ORG KENINGAU , ORG TEMPAT TUMPAH DARAH KAU,
KAU SCAM SAJA INVESTOR INVESTOR DARI SINGAPORE ATAU DARI MANA MANA SAJA TU , KASI SALUR KE SINI ... TULUNG ORG KENINGAU..

EBOL , ANDA ADALAH ORG PALING WANTED DI KENINGAU , KASI JADUAL BILA BOLEH BAYAR PENDING WITHDRAWAL TU... BARULAH KAU DIPUJI ,

HIDUP ABEL @ EBOL ....

Harap2 semua investor akan mendapat balik wang mereka pada bulan Mac 2011 ini seperti yang telah dijanjikan. Sebelum ini para investor dijanji akan dibayar pada bulan Januari 2011, tetapi kemudian ditunda lagi ke bulan Mac 2011... dengar2 lagi ditunda lagi ke bulan April 2011.

Semua investor pun binggung, asyik tertanya2.. maklumat semua tidak betul, cakap bertukar2... alangkah baiknya jika
Statement Rasmi Hitam Putih dikeluarkan oleh pihak Eastern Rich... investor pun tak perlu kol2 lagilah nak tahu & tanya... cakap pakai air liur apa ada. Kejap kata Januari, kejap kata Mac, kejap kata April, kejap kata isi borang kalau nak buat withdrawal, kejap kata itu, kejap kata ini... buat Statement Rasmi Hitam Putih lah kan senang (tapi mereka takut nak buat... fikir sendirilah apa sebab).

BlueAngel8786
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2009-02-17
Number of posts: 704
Job: Civil Engineer
Age: 27
Location: Papar

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by BlueAngel8786 on 25th January 2011, 02:26

shallom..
lama nda masuk sabahforex,baru nampak ni thread pasal ni edgar,dulu ada kana buka ni thread pasal edgar tp kena close suda...
lepas itu sy jarang2 suda masuk,skali skala masuk juga la tgk2 sbb tuan tanah suda serahkan kepada nokurogia utk uruskan web ni,walaubagaimanapun topic pasal edgar ni memang hot..panat juga sy baca dari mula sampai habis..biru2 suda mata...hahaha..
ok sinang cerita,saya ada buka acc d edgar taun lepas,sbb ejen yang bawa tu pun memang kawan baik sy dari dulu lagi,dan sblm2 tu pun sy sama dia memang belajar forex sama2 time study dulu,masa tu edgar rasanya suda ada dan mirza tengah meniti arus kegemilangan sebelum ditutup,kawan sy cakap utk buat withdrawal 2010 kena buat awal la sblm bulan 11 or 12 sbb ramai yang akan withdraw masa tu takut akan que panjang,disebabkan edgar akan keluarkan pembayaran 1juta sehari,biasalah kalo mau dekat2 perayaan memang orang berlumba2 mau kasi keluar tu duit utk bikin beli montoku,hehe...tp masa tu sy terlambat la buat withdrawal,kawan sy ada contact sy balik dia bagitau yang withdrawal sy xdapat kena proceed disebabkan terlalu ramai yang buat withdrawal utk bulan 11 n 12,n masa tu Mr andy masi lagi buat trading,dan mr andy tidak mahu acc mc disebabkan deduction daripada account semasa dia buat trading,mr andy ada arahkan kepada ejen2nya utk memberitahu kepada invester supaya bagi dia peluang trade acc di bawah mr andy sbb utk bulan 11 n 12 memang dia kurang buat trading sbb market kurang ok..tp disebabkan kurang pemahaman or keperluan duit mgkn,invester masi lagi isi2 form utk withdrawal,huhuhu..biasalah kalo nda terkeluar gia tu duit teda usin bikin beli montoku,lepas tu mr andy menghubungi edgar international supaya semua withdrawal yang telah di buat jgn diproceed utk sementara waktu sbb tu kalo yang ada account edgar,kamu blh check d bahagian pengisian form telah di buang,mr andy telah menetapkan pada bulan march,pelabur2 dibawah mr andy akan diberi peluang utk withdraw duit dan masa tu account tidak akan di trade..tp ada satu yang sy kurang pasti d sini sbb ada sy terbaca thread2 yang d depan...dia bilang time dia deposit rate 3.80..sy tidak rasa begitu tinggi sbb masa sy deposit,rate ikut current rate dan lebih rendah dari 3.80..mgkn kamu blh direct tya agent yang menguruskan account kamu,saya tidak menyokong atau memburuk2kan sesiapa d sini,sbb sy pun suda lama dalam ni forum,tahun lalu pun sy rasa memang ada masalah witdrawal sbb tu thread utk edgar hebat diperkatakan sebelum ia di tutup,dan mr andy pernah masuk sekali dalam thread tu dan rasanya semua pelabur dapat bayaran..tp harap2 ini taun kita dapat tu payment sbb macam si tuan tajau tu sy tgk macam dari taun lalu lagi menunggu tu..sabar2 saja kio tuan,dalam ni thread pun mgkn ada 2 3 orang saja yang buat pelaburan dengan edgar dan yang lain cuma pemerhati dan komen..apa2 pun siok juga baca kamu punya komen2 semua tp jgn gaduh2 kio..asalkan tidak melanggar peraturan forum komen2 kamu semua masi lagi idea2 yang memberansangkan kepada pembaca sabah forex..hav a nice day..Wink


****************************************************************************************************
BERDAFTARLAH DENGAN IKOFX

http://ikofx.com?affref=20881922


YM: ivn_86@yahoo.com
Messenger: BlueAngel8786@live.com
Skype: ivangrey87896
EMAIL: BlueAngel8786@live.com

nosmokang
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2009-10-08
Number of posts: 83
Job: memorex sja ni
Age: 26
Location: keningau

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by nosmokang on 25th January 2011, 07:04

ada2 ja alasan ni.. itu la , ini la.. Sleep lol!


Last edited by nosmokang on 27th January 2011, 05:27; edited 1 time in total

Starringfx
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-01-02
Number of posts: 15
Job: fx trade
Age: 38
Location: KK

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Starringfx on 25th January 2011, 08:23

[img]%20%20Uploaded%20with%20ImageShack.us[/img]
Duit HARAM kau maksudkan beginikah?
minuman haram atau duit haram yg mana satu kau cakap ini?

Tajau
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-12-09
Number of posts: 21
Job: MEMANCING
Age: 44
Location: KK

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Tajau on 25th January 2011, 10:13

BlueAngel8786 wrote:shallom..
lama nda masuk sabahforex,baru nampak ni thread pasal ni edgar,dulu ada kana buka ni thread pasal edgar tp kena close suda...
lepas itu sy jarang2 suda masuk,skali skala masuk juga la tgk2 sbb tuan tanah suda serahkan kepada nokurogia utk uruskan web ni,walaubagaimanapun topic pasal edgar ni memang hot..panat juga sy baca dari mula sampai habis..biru2 suda mata...hahaha..
ok sinang cerita,saya ada buka acc d edgar taun lepas,sbb ejen yang bawa tu pun memang kawan baik sy dari dulu lagi,dan sblm2 tu pun sy sama dia memang belajar forex sama2 time study dulu,masa tu edgar rasanya suda ada dan mirza tengah meniti arus kegemilangan sebelum ditutup,kawan sy cakap utk buat withdrawal 2010 kena buat awal la sblm bulan 11 or 12 sbb ramai yang akan withdraw masa tu takut akan que panjang,disebabkan edgar akan keluarkan pembayaran 1juta sehari,biasalah kalo mau dekat2 perayaan memang orang berlumba2 mau kasi keluar tu duit utk bikin beli montoku,hehe...tp masa tu sy terlambat la buat withdrawal,kawan sy ada contact sy balik dia bagitau yang withdrawal sy xdapat kena proceed disebabkan terlalu ramai yang buat withdrawal utk bulan 11 n 12,n masa tu Mr andy masi lagi buat trading,dan mr andy tidak mahu acc mc disebabkan deduction daripada account semasa dia buat trading,mr andy ada arahkan kepada ejen2nya utk memberitahu kepada invester supaya bagi dia peluang trade acc di bawah mr andy sbb utk bulan 11 n 12 memang dia kurang buat trading sbb market kurang ok..tp disebabkan kurang pemahaman or keperluan duit mgkn,invester masi lagi isi2 form utk withdrawal,huhuhu..biasalah kalo nda terkeluar gia tu duit teda usin bikin beli montoku,lepas tu mr andy menghubungi edgar international supaya semua withdrawal yang telah di buat jgn diproceed utk sementara waktu sbb tu kalo yang ada account edgar,kamu blh check d bahagian pengisian form telah di buang,mr andy telah menetapkan pada bulan march,pelabur2 dibawah mr andy akan diberi peluang utk withdraw duit dan masa tu account tidak akan di trade..tp ada satu yang sy kurang pasti d sini sbb ada sy terbaca thread2 yang d depan...dia bilang time dia deposit rate 3.80..sy tidak rasa begitu tinggi sbb masa sy deposit,rate ikut current rate dan lebih rendah dari 3.80..mgkn kamu blh direct tya agent yang menguruskan account kamu,saya tidak menyokong atau memburuk2kan sesiapa d sini,sbb sy pun suda lama dalam ni forum,tahun lalu pun sy rasa memang ada masalah witdrawal sbb tu thread utk edgar hebat diperkatakan sebelum ia di tutup,dan mr andy pernah masuk sekali dalam thread tu dan rasanya semua pelabur dapat bayaran..tp harap2 ini taun kita dapat tu payment sbb macam si tuan tajau tu sy tgk macam dari taun lalu lagi menunggu tu..sabar2 saja kio tuan,dalam ni thread pun mgkn ada 2 3 orang saja yang buat pelaburan dengan edgar dan yang lain cuma pemerhati dan komen..apa2 pun siok juga baca kamu punya komen2 semua tp jgn gaduh2 kio..asalkan tidak melanggar peraturan forum komen2 kamu semua masi lagi idea2 yang memberansangkan kepada pembaca sabah forex..hav a nice day..Wink

Terima kasih saudara "BlueAngel8786" kerana memberikan pandangan... TETAPI...

ALANGKAH BAIKNYA KALAU EASTERN RICH YANG MENGELUARKAN KENYATAAN RASMI INI KEPADA INVESTOR, DENGAN MEMBERIKAN JAMINAN BULAN MAC 2011 SEMUA WITHRAWAL AKAN DIBAYAR KEPADA INVESTOR.

Cuma kenyataan saudara yg berwarna merah itu saya ulas...
Saya tidak tahu pelabur lain... tapi saya bersumpah demi Tuhan, hari itu saya membayar wang pelaburan mengikut Rate 3.80. Dan wang pelaburan itu saya serahkan dan diambil oleh Mr.Abel@Ebol.

Shadow
SFx Admin
SFx Admin

Registration date: 2008-09-25
Number of posts: 128
Job: Online
Location: SFx

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by Shadow on 25th January 2011, 10:27

offtopic:
Nokurogia - Jaga Facebook SabahForex.

Shadow - Jaga SabahForex Forum.

Paraivagas - ( Kemungkinan Besar akan stop online )

___________________________________________________________________
Teruskan berforum...


****************************************************************************************************

BlueAngel8786
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2009-02-17
Number of posts: 704
Job: Civil Engineer
Age: 27
Location: Papar

Re: Kongsi Forex Edgar Keningau

Post by BlueAngel8786 on 25th January 2011, 10:58

tersilap tuan shadow..hehe..sy igt si nokurogia yang jaga d sabahforex,sbb aritu jumpa si tuan parai,ba ngam la tu tuan,jadi bila lagi tu baju sabahforex yang suda lama tu kana bincang2 mau keluar..si tuan parai mau concentrate sama tu website baru dia tu..


****************************************************************************************************
BERDAFTARLAH DENGAN IKOFX

http://ikofx.com?affref=20881922


YM: ivn_86@yahoo.com
Messenger: BlueAngel8786@live.com
Skype: ivangrey87896
EMAIL: BlueAngel8786@live.com

    Current date/time is 24th April 2014, 14:47