SABAH FOREX (SFX)

Sabah Forex (SFx) merupakan forum terbuka yang direka khas untuk membantu warga Sabah yang berminat untuk menceburi dunia Forex. Dalam forum ini, tema utama ialah perbincangan,perkongsian & pembelajaran tentang Forex.

Top posters

paraivagas (3288)
 
mewahgold (1637)
 
agforex (1434)
 
fonsus (1165)
 
sinukab (1097)
 
rachel (1004)
 
Mr.ForexFx (942)
 
deviantfx (880)
 
moneypips (849)
 
instabp-mewahgold (842)
 

Top posting users this week

JAGUH FOREX TEAM 5 5 1

JAGUH FOREX TEAM

Share

pipsgreen
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-06-13
Number of posts: 10
Job: Forex Trading
Age: 30
Location: Johor

JAGUH FOREX TEAM

Post by pipsgreen on 7th November 2010, 03:46

Salam buat trader-trader borneo.

di sini saya ingin memperkenalkan sebuah kelas forex yang dikendalikan oleh seorang trader professional. Kelas ini di jalankan secara offline dan online. bagi yang masih tercari-cari arah tuju di dalam forex market disyorkan mengikuti kelas ini. boleh dapati maklumat lanjut di www.jaguhforex4u.com. sebarang pertanyaan lanjut boleh di bincangkan di thread ini. terima kasih.


****************************************************************************************************
where professionals start

wutatau
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-10-26
Number of posts: 1
Job: forex trader
Age: 55
Location: keningau

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by wutatau on 7th November 2010, 19:53

pd dasarnya hampirs semua org tau trade, bahkan predeksinya juga dapat dilacak, namun yg selalu bikin klh adalah money menegment.

aziel70
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2009-03-15
Number of posts: 105
Job: Berniaga & Full Time Forex Trader
Age: 43
Location: Kota Kinabalu

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by aziel70 on 8th November 2010, 00:07

wutatau wrote:pd dasarnya hampirs semua org tau trade, bahkan predeksinya juga dapat dilacak, namun yg selalu bikin klh adalah money menegment.
Sebenarnya mengikut pengalaman saya, money management adalah perkara no2. melawan emosi sendiri paling utama terutama tamak. Kebiasaannya orang yang trade dengan money management teratur, keuntungan amat kecil, walaupun agak konsisten, ia membuatkan orang hilang sabar. Ini biasa terjadi kepada terder2 yang mempunyai modal trade bawah USD1000. Bayangkan 5 hari trade setelah bersengkang mata, hasil yang diperolehi setelah ditolak untung dan rugi mungkin hanya USD5-10 sahaja, minggu kedua tetap begitu kekadang berkurangan namun masih untung cuma sedikit. Begitulah yang terjadi seterusnya minggu ke minggu, masuk minggu ke5 hatinya mula gundah kerana perasaan emosi tamak mula menjalar, pada fikirannya pasaran forex boleh membuatkannya untung besar. Pada masa itu mulalah ia berfikir untungnya tidak berbaloi. Dengan untung yang sedikit itu, mulalah ia berfikir, 'kenapa aku tidak trade lebih sikit, untung pun lebih'. Inilah yang terjadi. Masuk bulan seterusnya cara trade mula berubah, perubahan itulah yang membuatkan terjadi bukan2, hanya kerana emosi sendiri. Itulah sebab kajian menunjukkan, kebanyakan trader2 hanya bertahan dalam 3-6 bulan. Hanya sebahagian kecil yang bertahan selepas 6 bulan. Kalahnya kerana gagal mengawal emosi. Itu semua hanya berdasarkan pengalaman beberapa trader dengan keadaan yang sama waktu dengannya..... hehehe

iron7
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-12-11
Number of posts: 3
Job: Part Time Forex Trader
Age: 36
Location: Sipitang

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by iron7 on 11th December 2010, 20:25

Salam...

Saya adalah antara Trader Sabah yg mengikuti kelas online JaguhFX Team. Saya amat mengalu-alukan kepada trader2 fx sabah untuk mengikuti kelas ini. Banyak yang akan anda pelajari sebagai seorang fx trader. Rakan2 trader pasti tidak akan menyesal.

Tq

AaronHiew
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2009-09-04
Number of posts: 666
Job: Collecting Aircraft Models ~ AirAsia and Malaysia Airlines!
Age: 31
Location: Telipok,Kota Kinabalu,Sabah

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by AaronHiew on 12th December 2010, 09:04

iron7 wrote:Salam...

Saya adalah antara Trader Sabah yg mengikuti kelas online JaguhFX Team. Saya amat mengalu-alukan kepada trader2 fx sabah untuk mengikuti kelas ini. Banyak yang akan anda pelajari sebagai seorang fx trader. Rakan2 trader pasti tidak akan menyesal.

Tq

Iron, bg tau la lbh lg psl pengalaman kamu bersama Jaguh, sy rasa byk lg kekwn yg mo tau lbh lanjut. Smile


****************************************************************************************************
KAMI MEMBORONG & MENJUAL JENAMA FESYEN Natasha/NATHANIEL (Since 1993), JENAMA NO 1 DI PHILIPPINES. Bra On-Sale serendah RM 10.00 sahaja. Resellers are welcomed!

Tel : 016-8346468
Website : www.natasha.ph

ifx.sabah
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-12-12
Number of posts: 4
Job: jalan2 cari makan
Age: 33
Location: sabah

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by ifx.sabah on 12th December 2010, 11:08

sy pun penah dgr pasal JaguhFx ini.
tapi bulum bekesempatan lg mau join.

josh
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2010-11-26
Number of posts: 135
Job: sy fulltime trade forex sdh pulak ni..indak sedar2 pula..hehehe
Age: 27
Location: sandakan

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by josh on 12th December 2010, 12:13

wa jaguhfx tu ajar technical ba kan..s ada tngok website dia..
tp dia pnya statemnt bukan main cantik lagi..consistent betul pips dia..trade mcm pkai ea o...
mesti mau bejr jgk ni..ada sapa2 lagi bole kasi recomentasi ka???..kalau ramai yg +ve sy ni pun mau ikut jgk nii

iron7
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-12-11
Number of posts: 3
Job: Part Time Forex Trader
Age: 36
Location: Sipitang

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by iron7 on 12th December 2010, 17:21

Salam sejahtera semua....

Selama ini saya adalah antara silent fx trader yg berasal dari Sabah. Trading saya kadang2 tidak begitu konsisten. Saya sentiasa mencari ilmu forex utk mendapatkan konsisten profit.

Saya mula mengikuti kelas online jaguhfx yang diajar oleh En. Kamal bulan oktober lalu. Bukan senang utk menjadi seperti profesional trader. Banyak memerlukan kesabaran dan disiplin. Kesabaran yg diperlukan sehingga tahap yg paling maksima. Yang penting kita ikut rule strategi kita. Tentang cara pengajaran yg dilakukan oleh En. Kamal (Jaguhfx Team) saya tidak dapat terangkan dengan terperinci. Anda cuba sendiri. Bayaran pun saya rasa amat berpatutan. Orang2 Sabah mcm kita ni lebih senang belajar online saja utk menjimatkan kos.

Untuk penerangan selanjutnya layari http://jaguhforex4u.com

Saya pasti anda tidak akan menyesal. Kelas revision online/offline juga sentiasa diadakan.

Joe
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-12-10
Number of posts: 3
Job: Menyibuk
Age: 37
Location: Sabah

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by Joe on 12th December 2010, 18:16

ada ss kah bos? Very Happy

iron7
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-12-11
Number of posts: 3
Job: Part Time Forex Trader
Age: 36
Location: Sipitang

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by iron7 on 12th December 2010, 19:18

Untuk penerangan lanjut layari http://jaguhforex4u.com

Untuk testimoni layari http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=165009&page=101

terima kasih....

pipsgreen
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-06-13
Number of posts: 10
Job: Forex Trading
Age: 30
Location: Johor

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by pipsgreen on 12th December 2010, 20:12

Salam.. maaf sekiranya saya kurang memberi perhatian kepada thread yang saya buka di sini sebab kini semakin sibuk membantu komuniti jaguhfx yang semakin berkembang setiap hari.. Apa yang ditekan di jaguhfx adalah pembelajaran menjadi seorang forex trader professional..untuk menjadi seorang forex trader professional anda memerlukan masa, latihan dan bimbingan. itulah konsep pembelajaran yang cuba diterapkan oleh jaguhfx..


****************************************************************************************************
where professionals start

junai
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-03-09
Number of posts: 39
Job: Trade
Age: 35
Location: Sabah

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by junai on 14th December 2010, 11:57

iron7 wrote:Salam sejahtera semua....

Selama ini saya adalah antara silent fx trader yg berasal dari Sabah. Trading saya kadang2 tidak begitu konsisten. Saya sentiasa mencari ilmu forex utk mendapatkan konsisten profit.

Saya mula mengikuti kelas online jaguhfx yang diajar oleh En. Kamal bulan oktober lalu. Bukan senang utk menjadi seperti profesional trader. Banyak memerlukan kesabaran dan disiplin. Kesabaran yg diperlukan sehingga tahap yg paling maksima. Yang penting kita ikut rule strategi kita. Tentang cara pengajaran yg dilakukan oleh En. Kamal (Jaguhfx Team) saya tidak dapat terangkan dengan terperinci. Anda cuba sendiri. Bayaran pun saya rasa amat berpatutan. Orang2 Sabah mcm kita ni lebih senang belajar online saja utk menjimatkan kos.

Untuk penerangan selanjutnya layari http://jaguhforex4u.com

Saya pasti anda tidak akan menyesal. Kelas revision online/offline juga sentiasa diadakan.

salam masta...cam kenal je...
u r the profesional trader..

pipsgreen
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-06-13
Number of posts: 10
Job: Forex Trading
Age: 30
Location: Johor

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by pipsgreen on 16th February 2011, 15:57

Salam

untuk trader-trader dari sabah yang ingin mngikuti kelas jaguhfx boleh isikan nama di ruangan di bawah. Yuran kelas ialah RM 550.. one time payment, belajar sampai pandai, sekiranya cukup org..jaguhfx team akan ke sabah.. selepas kelas support akan diberikan melalui webinar..webinar dijalankan 2 kali seminggu iaitu pada setiap hari selasa dan khamis..

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.

promosi dari easy forex.. buka akaun usd 1k di easy forex dan anda akan dapat baik yuran yang anda bayar di jaguh forex..


****************************************************************************************************
where professionals start

josh
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2010-11-26
Number of posts: 135
Job: sy fulltime trade forex sdh pulak ni..indak sedar2 pula..hehehe
Age: 27
Location: sandakan

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by josh on 16th February 2011, 17:03

pipsgreen wrote:Salam

untuk trader-trader dari sabah yang ingin mngikuti kelas jaguhfx boleh isikan nama di ruangan di bawah. Yuran kelas ialah RM 550.. one time payment, belajar sampai pandai, sekiranya cukup org..jaguhfx team akan ke sabah.. selepas kelas support akan diberikan melalui webinar..webinar dijalankan 2 kali seminggu iaitu pada setiap hari selasa dan khamis..

1. josh
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.

promosi dari easy forex.. buka akaun usd 1k di easy forex dan anda akan dapat baik yuran yang anda bayar di jaguh forex..

sunsuion
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-09-17
Number of posts: 26
Job: FOREX, IM, Properties
Age: 28
Location: Kota Kinabalu

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by sunsuion on 16th February 2011, 22:17

Mahal tu pipsgreen..
Xda discaunt ka?

Belajar selalu... Smile
http://candlesticktrade.com/

pipsgreen
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-06-13
Number of posts: 10
Job: Forex Trading
Age: 30
Location: Johor

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by pipsgreen on 17th February 2011, 09:15

sunsuion wrote:Mahal tu pipsgreen..
Xda discaunt ka?

Belajar selalu... Smile
http://candlesticktrade.com/

yuran kursus sama boss seperti yuran biasa kelas di kl.. dua minggu lepas ade seorang trader dari sabah turun ke kl nak attend kelas.. alhamdulillah beliau puas hati dgn kelas yang dia pergi..boleh check testimonial beliau di http://jaguhforex4u.com/testimoni yuran yang dibayar RM550 tu hanya sekali dan belajar sampai pandai..


****************************************************************************************************
where professionals start

sunsuion
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-09-17
Number of posts: 26
Job: FOREX, IM, Properties
Age: 28
Location: Kota Kinabalu

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by sunsuion on 17th February 2011, 21:10

Orite pipsgreen, sya mau join.. tngu kmu datang di sabah ja ni

pipsgreen
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-06-13
Number of posts: 10
Job: Forex Trading
Age: 30
Location: Johor

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by pipsgreen on 17th February 2011, 21:11

kalau cukup 20 org di sabah jaguhfx team akan ke sana.. cheers


****************************************************************************************************
where professionals start

sunsuion
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-09-17
Number of posts: 26
Job: FOREX, IM, Properties
Age: 28
Location: Kota Kinabalu

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by sunsuion on 17th February 2011, 21:18

Orite.. Laughing Berapa org suda?

~~~~~~~~~~~~~~~~~
anyone can trade

pipsgreen
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2010-06-13
Number of posts: 10
Job: Forex Trading
Age: 30
Location: Johor

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by pipsgreen on 17th February 2011, 21:39

untuk trader-trader dari sabah yang ingin mngikuti kelas jaguhfx boleh isikan nama di ruangan di bawah. Yuran kelas ialah RM 550.. one time payment, belajar sampai pandai, sekiranya cukup org..jaguhfx team akan ke sabah.. selepas kelas support akan diberikan melalui webinar..webinar dijalankan 2 kali seminggu iaitu pada setiap hari selasa dan khamis..

1. josh
2. sunsuion
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.

promosi dari easy forex.. buka akaun usd 1k di easy forex dan anda akan dapat baik yuran yang anda bayar di jaguh forex..

setakat ni baru 2.. lagi 18..


****************************************************************************************************
where professionals start

josh
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2010-11-26
Number of posts: 135
Job: sy fulltime trade forex sdh pulak ni..indak sedar2 pula..hehehe
Age: 27
Location: sandakan

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by josh on 18th February 2011, 15:47

cuba kunuk kalau ada siapa2 yang pernah pg ini jaguhfx kelas..silala post testi2 honest kamu disini..kasi confident kamu utk pg kelas diorg..
ada jgk testi di website durang..tp inda berapa convince sy...
sy mau dngr feedback dari geng2 terdekat...

AaronHiew
Elite Poster
Elite Poster

Registration date: 2009-09-04
Number of posts: 666
Job: Collecting Aircraft Models ~ AirAsia and Malaysia Airlines!
Age: 31
Location: Telipok,Kota Kinabalu,Sabah

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by AaronHiew on 19th February 2011, 10:55

josh wrote:cuba kunuk kalau ada siapa2 yang pernah pg ini jaguhfx kelas..silala post testi2 honest kamu disini..kasi confident kamu utk pg kelas diorg..
ada jgk testi di website durang..tp inda berapa convince sy...
sy mau dngr feedback dari geng2 terdekat...

Hehe, mcm ko mo ja bro?


****************************************************************************************************
KAMI MEMBORONG & MENJUAL JENAMA FESYEN Natasha/NATHANIEL (Since 1993), JENAMA NO 1 DI PHILIPPINES. Bra On-Sale serendah RM 10.00 sahaja. Resellers are welcomed!

Tel : 016-8346468
Website : www.natasha.ph

josh
Happy Camper
Happy Camper

Registration date: 2010-11-26
Number of posts: 135
Job: sy fulltime trade forex sdh pulak ni..indak sedar2 pula..hehehe
Age: 27
Location: sandakan

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by josh on 21st February 2011, 19:18

AaronHiew wrote:
josh wrote:cuba kunuk kalau ada siapa2 yang pernah pg ini jaguhfx kelas..silala post testi2 honest kamu disini..kasi confident kamu utk pg kelas diorg..
ada jgk testi di website durang..tp inda berapa convince sy...
sy mau dngr feedback dari geng2 terdekat...

Hehe, mcm ko mo ja bro?

ilmu tu ron..
kalau ilmu bagus..ba bagus dipelajari ba tu..
tapi for the moment aku mau ilmu yg betul2 power sdh ni..
kalau ada yg lebi power dari trdng systm aku skrng la yg xseberapa power nii..
hehehehe

sudin
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-05-04
Number of posts: 4
Job: Trader
Age: 44
Location: KL

Testimoni pelajar JaguhFx 1

Post by sudin on 4th May 2011, 23:41

Ada kawan Sabah dah join

http://jaguhforex4u.com/testimoni

kenpkk
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-04-28
Number of posts: 1
Job: sales
Age: 37
Location: miri

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by kenpkk on 5th May 2011, 14:23

Hi dear all, do you know who's the one ? who is learn from jaguh forex? i like to know him. thanks . with full sincerety

sudin
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-05-04
Number of posts: 4
Job: Trader
Age: 44
Location: KL

Re: JAGUH FOREX TEAM

Post by sudin on 6th May 2011, 07:56

sunsuion wrote:Mahal tu pipsgreen..
Xda discaunt ka?

Belajar selalu... Smile
http://candlesticktrade.com/

[youtube][/youtube]

sudin
The Quiet Type
The Quiet Type

Registration date: 2011-05-04
Number of posts: 4
Job: Trader
Age: 44
Location: KL

Topik-topik yang akan diajar di kursus Jaguh Forex

Post by sudin on 8th May 2011, 12:08


    Current date/time is 21st April 2014, 15:39